• Madonna intenționează să îi comunice „chestiuni importante” Papei Francisc, după ce, de mai multe ori, cântăreața a fost condamnată pentru comportamentul ei „blasfemator”.
  • Videoclipul ei din 1989 pentru cântecul „Like a Prayer” – care conținea cruci în flăcări și o reprezentare erotică a lui Iisus – a fost interzis de Vatican.
  • Madonna a fost criticată și pentru că a pus în scenă un simulacru de răstignire în timpul unui concert la Roma în 2006.

Madonna intenționează să îi comunice „chestiuni importante” Papei Francisc, după ce, de mai multe ori, cântăreața a fost condamnată pentru comportamentul ei „blasfemator”, relatează The Independent.

Madonna este celebră pentru tensiunile sale cu Biserica Catolică. Videoclipul ei din 1989 pentru cântecul „Like a Prayer” – care conținea cruci în flăcări și o reprezentare erotică a lui Iisus – a fost interzis de Vatican. Istoricul romano-catolic italian Roberto de Mattei a afirmat la vremea respectivă că „videoclipul este o blasfemie și o insultă pentru că arată imorali în interiorul unei biserici”.

Papa Ioan Paul al II-lea a încurajat, de asemenea, fanii să o boicoteze pe Madonna în Italia și să nu participe la turneul său Blond Ambition.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Madonna i s-a adresat, joi, direct Papei Francisc, printr-un tweet în care l-a întrebat pe acesta dacă s-ar putea întâlni într-o zi să discute „chestiuni importante”.

Bună ziua @PontifexFrancisc – Eu sunt un bun catolic. Jur! Adică nu înjur! Au trecut câteva decenii de la ultima mea spovedanie. Ar fi posibil să ne întâlnim într-o zi pentru a discuta unele chestiuni importante? Am fost excomunicată de 3 ori. Nu mi se pare corect. Cu stimă, Madonna”, a scris cântăreața, joi, pe Twitter.

De asemenea, Madonna a fost criticată pentru că a pus în scenă un simulacru de răstignire în timpul unui concert la Roma în 2006. Spectacolul cântăreței l-a determinat pe cardinalul Ersilio Tonino, care s-a exprimat cu aprobarea Papei Benedict al XVI-lea, să spună: „De data aceasta, limitele au fost într-adevăr împinse prea departe. Acest concert este o provocare blasfematoare la adresa credinței și o profanare a crucii. Ar trebui să fie excomunicată”.

În iunie, Madonna va lansa un nou album retrospectiv pentru a sărbători 50 de hituri de pe primul loc în Billboard Dance Club.

Lista de piese va include hituri ale Madonnei precum „Vogue”, „Like a Prayer”, „Music” și „Hung Up”.