Madonna îi cere Papei Francisc o întâlnire, după ce a fost condamnată de mai multe ori pentru comportamentul său „blasfemator”

Madonna (/ 01.03.2021): Ita a Long Day...... @ahla_malik @marvin.gofin @damienjalet @andylecompte @visionaaron Supplied by Instagram.com/face to face

Madonna intenționează să îi comunice „chestiuni importante” Papei Francisc, după ce, de mai multe ori, cântăreața a fost condamnată pentru comportamentul ei „blasfemator”, relatează The Independent.

Madonna este celebră pentru tensiunile sale cu Biserica Catolică. Videoclipul ei din 1989 pentru cântecul „Like a Prayer” – care conținea cruci în flăcări și o reprezentare erotică a lui Iisus – a fost interzis de Vatican. Istoricul romano-catolic italian Roberto de Mattei a afirmat la vremea respectivă că „videoclipul este o blasfemie și o insultă pentru că arată imorali în interiorul unei biserici”.

Papa Ioan Paul al II-lea a încurajat, de asemenea, fanii să o boicoteze pe Madonna în Italia și să nu participe la turneul său Blond Ambition.

Madonna i s-a adresat, joi, direct Papei Francisc, printr-un tweet în care l-a întrebat pe acesta dacă s-ar putea întâlni într-o zi să discute „chestiuni importante”.

Bună ziua @PontifexFrancisc – Eu sunt un bun catolic. Jur! Adică nu înjur! Au trecut câteva decenii de la ultima mea spovedanie. Ar fi posibil să ne întâlnim într-o zi pentru a discuta unele chestiuni importante? Am fost excomunicată de 3 ori. Nu mi se pare corect. Cu stimă, Madonna”, a scris cântăreața, joi, pe Twitter.

De asemenea, Madonna a fost criticată pentru că a pus în scenă un simulacru de răstignire în timpul unui concert la Roma în 2006. Spectacolul cântăreței l-a determinat pe cardinalul Ersilio Tonino, care s-a exprimat cu aprobarea Papei Benedict al XVI-lea, să spună: „De data aceasta, limitele au fost într-adevăr împinse prea departe. Acest concert este o provocare blasfematoare la adresa credinței și o profanare a crucii. Ar trebui să fie excomunicată”.

În iunie, Madonna va lansa un nou album retrospectiv pentru a sărbători 50 de hituri de pe primul loc în Billboard Dance Club.

Lista de piese va include hituri ale Madonnei precum „Vogue”, „Like a Prayer”, „Music” și „Hung Up”.

Exit mobile version