• Cel mai recent pas în mișcarea #MeToo ar putea avea loc vineri, cu ocazia decernării premiilor cinematografiei franceze.
  • Industria cinematografică franceză a fost zguduită anterior de acuzațiile de comportament sexual neadecvat la adresa actorului Gérard Depardieu.
  • Judith Godrèche a acuzat doi regizori de film de viol și abuz sexual pe vremea când era adolescentă.

În timp ce cinematografia francez se bucură de atenția Oscarurilor, actorii care susțin că au fost victimele unor abuzuri sexuale și fizice în adolescență, ale regizorilor cu zeci de ani mai în vârstă decât ei, scot în evidență partea întunecată a industriei.

Cel mai recent pas în mișcarea #MeToo ar putea avea loc vineri, cu ocazia decernării premiilor cinematografiei franceze, scrie AP.

Presa franceză relatează că Judith Godrèche va ține un discurs despre violența sexuală la ceremonia de decernare a premiilor Cesar, versiunea franceză a premiilor Oscar, care este transmisă în direct la televiziune.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Acest lucru vine în contextul în care cinematografia franceză este favorit luna viitoare la ceremonia de decernare a premiilor Oscar cu ” Anatomy of a Fall”, drama judiciară a lui Justine Triet.

Cazul lui Judith Godrèche

Godrèche, în vârstă de 51 de ani, este bine cunoscută în cinematografia franceză. Recent, ea a acuzat doi regizori de film de viol și abuz sexual pe vremea când era adolescentă. Ea a depus în mod oficial o plângere la începutul acestei luni, a declarat procurorul din Paris.

Industria cinematografică franceză a fost zguduită anterior de acuzațiile de comportament sexual neadecvat la adresa actorului Gérard Depardieu.

Ea îl acuză de viol și abuz fizic pe regizorul Benoît Jacquot, cu care a avut o relație de șase ani, care a început când avea 14 ani. Jacquot, un regizor proeminent în Franța, este cu 25 de ani mai în vârstă decât ea.

De asemenea, ea îl acuză pe un alt regizor de film, Jacques Doillon, de abuz sexual în timp ce acesta regiza un film când ea avea 15 ani. Doillon este cu 28 de ani mai în vârstă decât ea.

Atât Jacquot, cât și Doillon au negat acuzațiile.

Citește și