• Actorul a fost premiat pentru eforturile sale de sensibilizare și de strângere de fonduri pentru cercetarea bolii Parkinson.
  • Cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar este programată să aibă loc duminică, 12 martie 2023.
  • Fostul actor a înființat în 2000 Fundația Michael J Fox pentru cercetarea bolii Parkinson, care ar fi strâns peste 1,5 miliarde de dolari pentru finanțarea cercetării.

Michael J. Fox a primit un Oscar onorific care recunoaște eforturile filantropice remarcabile în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Governors Awards 2022. Evenimentul anual – care celebrează premiile numite de consiliul guvernatorilor Academiei – a avut loc sâmbătă seara la Fairmont Century Plaza din Los Angeles.

În timpul ceremoniei pline de vedete, Fox, 61 de ani, a fost onorat cu premiul umanitar Jean Hersholt, în semn de recunoaștere a eforturilor sale de sensibilizare și de strângere de fonduri pentru cercetarea bolii Parkinson, după ce a fost diagnosticat cu această afecțiune în 1991.

Fostul actor a înființat în 2000 Fundația Michael J Fox pentru cercetarea bolii Parkinson, care ar fi strâns peste 1,5 miliarde de dolari pentru finanțarea cercetării.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Starul hollywoodian Woody Harrelson i-a înmânat lui Fox premiul pe scenă, iar soția sa, Tracy Pollan, și cei patru copii ai lor l-au susținut la ceremonie. Cineastul Euzhan Palcy, născut în Martinica, compozitoarea americană Diane Warren și regizorul australian Peter Weir au primit, de asemenea, Oscaruri onorifice.

Cher, Viola Davis și Jeff Bridges și-au prezentat premiile în timpul evenimentului, la care au participat, de asemenea, o mulțime de fețe celebre, printre care Tom Hanks, Michelle Yeoh și Colin Farrell. Jennifer Lawrence, Florence Pugh, Austin Butler, Margot Robbie, Paul Mescal și Olivia Wilde au fost, de asemenea, toți fotografiați la sosirea la ceremonie.

Recent, s-a anunțat că prezentatorul american de talk-show Jimmy Kimmel va prezenta spectacolul de anul viitor al premiilor Oscar, după ce a mai condus evenimentul în 2017 și 2018.