- Mierlele din Germania și Estonia au fost observate imitând sunetele trotinetelor Bolt
- Trotinetele electrice Bolt contribuie la reducerea emisiilor de carbon și oferă o alternativă convenabilă pentru transportul urban
- Alarma de eroare a trotinetelor este o măsură de siguranță împotriva vandalismului, iar toate trotinetele sunt echipate cu GPS și tehnologie ParkAssist+
Mierlele din zonele urbane din Germania și Estonia au fost observate imitând sunetele trotinetelor Bolt, mai exact, semnalul de eroare emis de acestea. Mierlele sunt printre cele mai abile păsări cântătoare din natură, fiind renumite pentru capacitatea lor de a imita diferite semnale sonore, precum sirenele poliției, sunetele de marșarier ale camioanelor și, mai nou, alarmele trotinetelor Bolt.
Advertisment
„Faptul că mierlele pot imita sunete artificiale arată cât de ușor se adaptează păsările care trăiesc alături de noi. Puii de mierlă neagră învață cântecele noi extrem de repede, astfel încât, dacă cuibul se află în apropierea unei zone populare de parcare pentru trotinete, sunetul acestora va rămâne în memoria puiului.
Odată ce pasărea încorporează sunetul în cântecul ei și îl folosește în mod regulat, puii acesteia îl vor învăța și ei. Peste câteva generații, noua melodie din cântecul mierlei se poate răspândi în tot orașul. Când vine vorba de mierle, un repertoriu vast reprezintă un avantaj, deoarece masculii cu cântece mai variate au șanse mai mari de a se împerechea cu o femelă”, a declarat Marko Mägi, ecolog aviar la Universitatea din Tartu.
Recomandări
Trotinetele Bolt au devenit rapid un mod popular de transport urban. În prezent, Bolt operează o flotă de 230 000 de scutere în peste 250 de orașe din 25 de țări. În România, trotinetele Bolt sunt prezente în 13 orașe la nivel național.
„Știm deja că trotinetele electrice contribuie la creșterea numărului de kilometri cu emisii zero parcurși în orașe, că reprezintă o opțiune de transport convenabilă pentru călătoriile urbane mai scurte și contribuie la stimularea utilizării transportului public. Cu toate acestea, am fost surprinși și încântați să aflăm că trotinetele noastre aduc, de asemenea, o nouă varietate în cântecele mierlei. Până acum, am primit rapoarte în acest sens din Germania și Estonia, dar suntem nerăbdători să aflăm despre alte locuri în care mierlele imită trotinetele noastre”, a declarat Eva Maria Ots, Head of Rentals Marketing la Bolt.
Alarma de eroare a trotinetei este o caracteristică de siguranță concepută pentru a preveni vandalismul. Aceasta se declanșează atunci când o trotinetă blocată este mișcată și se oprește odată ce nu mai este în mișcare. În plus față de semnalul de eroare, toate trotinetele Bolt sunt echipate cu poziționare GPS și tehnologie ParkAssist+ pentru a determina dacă o trotinetă este parcată în poziție verticală, într-un loc de parcare desemnat și respectând regulile și reglementările locale. Clienții sunt îndemnați să parcheze din nou o trotinetă dacă aceasta nu este parcată corect.
Despre Bolt
Bolt este super aplicația europeană care și-a propus să redea orașele oamenilor, nu mașinilor.
Bolt are peste 200 de milioane de utilizatori în peste 50 de țări și peste 600 de orașe din Europa și Africa. Compania urmărește să accelereze tranziția de la mașinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, mașini și trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare și de produse alimentare și nealimentare.
Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, compania activând în peste 25 de orașe, extinzându-și continuu oferta de servicii și acoperirea națională.
Citește și
- VIDEO. Ucraina a lansat unul dintre cele mai mari atacuri asupra Moscovei de la începutul războiului
- STUDIU. Copiii care stau cel puțin 15 minute pe zi afară au o vedere mai bună. Ce explicație au cercetătorii chinezi
- Zoom introduce conferințele cu 1 milion de oameni. Cât te costă noul serviciu
Partenerii noștri