• Un sondaj a fost aplicat în toate cele 50 de state din America
  • Milioane de locuitori (15% dintre americani și 23% dintre republicani) cred în teoria alimentată de mișcarea QAnon conform căreia SUA ar fi controlate de un grup de pedofili care se închină forțelor Răului

La studiul condus de Institutul de Cercetare a Religiei Publice (PRRI) din Washington au fost intervievați mai mult de 5.500 de adulți, de-a lungul a două săptămâni din martie. Plecând de la studiu, cercetătorii au putut să observe câți dintre americani, din toate statele, sunt adepții mișcării QAnon care cred în teoria conspirației, scrie Unilad.co.uk.

În timp ce religia, devotamentul față de Donald Trump sau încrederea în alte teorii ale conspirației pot deveni indicatori, sondajul sugerează că cel mai bun predictor este alegerea postului TV.

Potrivit PRRI, cei care preferă posturile de dreapta au de până la nouă ori mai multe șanse să creadă în QAnon decât cei care au încredere în știrile din rețeaua de difuzare principală. Sondajul a mai arătat că americanii care susțineau partidul republican aveau mai multe șanse să creadă în teoriile conspirației.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Una dintre cele mai cunoscute conspirații alimentate de QAnon este ideea că membrii guvernului, ai mass-mediei și ai sectorului financiar din SUA sunt „controlați de un grup de pedofili care se închină forțelor Răului și care au misiunea de a face trafic de minori la nivel global”.

Conform studului, 15% dintre americani și 23% dintre republicani cred în această teorie conspiraționistă

Mai mult, 20% cred că va apărea în curând „un atac care va distruge elitele aflate la putere și va restabili liderii legitimi”, iar 15% dintre americani sunt de acord că „adevărații patrioți americani vor recurge la violență pentru a salva America”.

Teoria a luat amploare după ce Donald Trump, susținut de adepții QAnon, a părăsit funcția de președinte la începutul anului.