• O femeie trans, Marina Machete, a câștigat pentru prima dată concursul de frumusețe Miss Portugalia.
  • În iulie, olandeza Rikkie Kolle, în vârstă de 22 de ani, a devenit prima femeie trans care a câștigat titlul de Miss Olanda.
  • Machete și Kolle îi vor succeda Angelei Ponce din Spania, care a devenit prima candidată trans la titlul de Miss Univers în 2018

O femeie transgender, Marina Machete, a câștigat pentru prima dată concursul de frumusețe Miss Portugalia și va concura cu o altă femeie trans pentru titlul Miss Univers în El Salvador, a informat vineri presa portugheză.

Machete, o însoțitoare de bord în vârstă de 28 de ani, a primit titlul de Miss Portugalia la Borba, în regiunea Evora de sud-est.

„Mândră că sunt prima femeie trans care a concurat pentru titlul de Miss Univers Portugalia”, a scris ea pe rețelele de socializare înainte de a câștiga titlul.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Ani de zile nu mi-a fost posibil să particip și astăzi sunt mândră că fac parte din acest grup incredibil de finaliști”, a adăugat ea.

În iulie, olandeză Rikkie Kolle, în vârstă de 22 de ani, a devenit prima femeie trans care a câștigat titlul de Miss Olanda.

Machete și Kolle îi vor succeda Angelei Ponce din Spania, care a devenit prima candidată trans la titlul de Miss Univers în 2018

Citește și: