• Luptători HAMAS s-au infiltrat în localitățile de graniță.
  • Forțele de Apărare Israeliene declară că sunt pregătite pentru război.
  • HAMAS a lansat un baraj de peste 5.000 de rachete asupra Israelului.
  • Șeful Armatei Israelului, generalul Herzi Halevi, aprobă planurile de operații.

Hamas atacă Israelul. Este începutul unei operații militare împotriva Israelului. Forțele de Apărare Israeliene declară că sunt pregătite pentru război în urma unui baraj masiv de rachete din Fâșia Gaza și a infiltrării teroriștilor Hamas în Israel, arată Times of Israel. Într-o declarație, Armata Israelului transmite că șeful Statului Major general, generalul-locotenent Herzi Halevi, organizează o evaluare și aprobă planuri de acțiune.

Miroslav Tașcu Stavre, analist de politică externă, spune că în tot acest context internațional, care este extrem de delicat și relatiile din toată zona Orientului Mijlociu sunt puse sub semnul întrebării.

Miroslav Tașcu Stavre: „Declararea stării de război ajută într-un fel guvernul, pentru că poate să mobilizeze rezerviști pe de o parte și poate să utilizeze toate mecanismele de care are nevoie într-o situație în care, da, e practic atacată.”

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

„Mișcarea Hamas, care are ca obiectiv eliberare a teritoriilor palestiniene, cel puțin asta este viziunea pe care o împărtășesc, a declanșat nu doar un atac aerian masiv, pentru că lucrul ăsta cumva se mai întâmplase, dar și a reușit să penetreze zonele izolate în care trăiesc militanți palestinieni și din informațiile pe care le avem în curs de actualizare, se pare că au reușit și au și luat ostateci în zona controlată de Israel, lucru care a determinat măsuri excepționale ale statului Israel care încearcă să protejeze populația civilă, și anume declararea stării de război”, a spus Miroslav Tașcu Stavre, la Aleph News.

Citește și