• Purtarea unei mănuși nu este ceva ieșit din comun pentru Freeman.
  • Freeman, în vârstă de 85 de ani, a avut un grav accident de mașină în 2008.
  • Accidentul a fost aproape fatal și i-a lăsat mâna paralizată.

Morgan Freeman a fost prezentator duminică seară la gala premiilor Oscar 2023 – iar telespectatorii s-au întrebat de ce purta o mănușă neagră la mâna stângă. Deși oamenii erau îngrijorați, purtarea unei mănuși nu este ceva ieșit din comun pentru Freeman și există un motiv în spatele acesteia.

Freeman, în vârstă de 85 de ani, a avut un grav accident de mașină în 2008, când mașina sa s-a răsturnat de mai multe ori pe o autostradă din Mississippi. Accidentul a fost aproape fatal și i-a lăsat mâna paralizată.

„Au fost nevoiți să folosească fălcile vieții [tăietori hidraulici] pentru a-l extrage din vehicul”, a declarat un editor de ziar în The Guardian la acea vreme. „Era lucid, conștient. La un moment dat, vorbea, glumea cu unii dintre salvatori”. Freeman a suferit leziuni nervoase grave și poartă o mănușă de compresie pentru a menține circulația sângelui.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Am suferit leziuni nervoase și nu s-a îmbunătățit. Nu-l pot mișca”, a declarat el pentru People în 2010.
El a purtat mănușa până la cot în timp ce o însoțea pe Margot Robbie, 32 de ani, pe scena de la Dolby Theater din Los Angeles pentru a marca 100 de ani de existență a Warner Bros.

De la accident, Morgan a purtat deseori o mănușă de compresie în timp ce ieșea în public pentru a preveni acumularea de sânge, potrivit unui profil din 2012 din Esquire. El a spus că acest lucru i-a provocat fibromialgie.

Accidentul l-a împiedicat, de asemenea, pe actorul The Dark Knight să participe la unele dintre hobby-urile sale îndrăgite la care lua parte cândva, inclusiv să piloteze avioane cu reacție și să navigheze. Cu toate acestea, el a spus că încearcă să nu se lase tras în jos. „În sus și în jos pe braț. Acolo devine atât de rău. E chinuitor”, a explicat el. „Există un scop în astfel de schimbări. Trebuie să trec la alte lucruri, la alte concepții despre mine. Joc golf. Încă mai lucrez. Și pot fi destul de fericit doar plimbându-mă pe pământ”.