• Pe 8 octombrie, Musk a scris pe Twitter Bine ai revenit pe Twitter, prietene!.
  • Musk a declarat vineri că Twitter va forma un consiliu de moderare a conținutului cu puncte de vedere foarte diverse.
  • La începutul lunii octombrie, Ye și-a dat acordul de principiu pentru a cumpăra Parler, platforma de socializare populară în rândul conservatorilor americani.

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a declarat vineri că nu a avut niciun amestec în restabilirea contului rapperului Kanye West, care a fost suspendat de site-ul de microblogging la începutul acestei luni pentru că a postat comentarii antisemite.

Miliardarul a declarat că Twitter a restabilit contul rapperului, cunoscut acum sub numele de Ye, înainte de finalizarea preluării platformei de socializare, în valoare de 44 de miliarde de dolari, la sfârșitul zilei de joi. Nu s-au consultat cu mine și nici nu m-au informat, a declarat Musk într-un tweet.

Ye, care are peste 30 de milioane de urmăritori pe Twitter, a stârnit controverse în ultimele luni prin faptul că a pus capăt în mod public unor legături corporative majore și a făcut scandaluri pe rețelele de socializare împotriva altor celebrități.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Pe 8 octombrie, Musk a scris pe Twitter Bine ai revenit pe Twitter, prietene!, când Ye a postat pe platformă pentru prima dată în ultimii doi ani, după ce contul său de Instagram a fost restricționat pentru postări antisemite. Ulterior, Twitter i-a blocat contul și a eliminat una dintre postările sale. Musk a preluat joi controlul asupra Twitter, concediind directori de top, dar oferind puțină claritate cu privire la modul în care va realiza ambițiile pe care le-a prezentat pentru influenta platformă de socializare.

Cu toate acestea, Musk a declarat vineri că Twitter va forma un consiliu de moderare a conținutului cu puncte de vedere foarte diverse.

Nu se vor lua decizii majore privind conținutul sau restabilirea conturilor înainte ca acest consiliu să se întrunească, a adăugat el. La începutul lunii octombrie, Ye și-a dat acordul de principiu pentru a cumpăra Parler, platforma de socializare populară în rândul conservatorilor americani.