• Serviciul de streaming video a oferit date mai slabe decât se așteptau pentru începutul anului 2022.
  • Din octombrie până în decembrie, Netflix a adăugat 8,3 milioane de abonați noi.
  • Previziunile arătau că Netflix va adăuga 8,4 milioane clienți noi.

În timpul sezonului de raportare din octombrie – decembrie, cel mai mare serviciu de streaming din lume a lansat filmele cu vedete „Red Notice” și „Don’t Look Up”. Netflix Inc nu a respectat previziunile Wall Street în ceea ce privește numărul de noi abonați la sfârșitul anului trecut și a oferit o prognoză mai slabă decât se aștepta pentru începutul anului 2022, în condițiile în care rivalii au intensificat concurența în bătălia pentru telespectatorii de televiziune prin streaming.

Cel mai mare serviciu de streaming din lume a adăugat 8,3 milioane de clienți din octombrie până în decembrie, când a lansat o gamă intensă de programe noi, inclusiv filmele cu vedete „Red Notice” și „Don’t Look Up” și un nou sezon din „The Witcher”. Analiștii din industrie preconizaseră că Netflix va adăuga 8,4 milioane de clienți, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Acțiunile Netflix au scăzut joi cu 10% în tranzacțiile după orele de tranzacționare. Numărul total de abonați ai companiei la nivel global a ajuns la 221,8 milioane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Netflix a majorat săptămâna trecută prețurile pe cea mai mare piață a sa, Statele Unite și Canada, unde analiștii spun că creșterea stagnează. Compania caută acum creștere în străinătate.

Compania a mers pe un roller coaster în timpul pandemiei de coronavirus, cu o creștere abruptă la începutul anului 2020, când oamenii stăteau acasă și cinematografele erau închise, urmată de o încetinire în 2021. Netflix a adunat peste 36 de milioane de clienți în 2020 și 18,2 milioane în 2021.

În 2022, creșterea numărului de abonați ai Netflix ar urma să se stabilizeze și să revină la ritmul înregistrat înainte de pandemie, spun analiștii. Lista viitoare a companiei include noi episoade din „Ozark, „Bridgerton și „Stranger Things și un documentar în trei părți despre Kanye West. Dar concurenții, inclusiv Walt Disney Co și HBO Max, investesc miliarde de dolari în crearea de noi programe pentru a acapara o parte din piața de streaming.

Netflix a raportat venituri de 7,71 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, în conformitate cu estimările de 7,71 miliarde de dolari.