• Serialul în limba coreeană „All Of Us Are Dead” este cel mai popular serial de pe Netflix în acest moment.
  • Pentru unii, însă, acesta trezește amintiri dureroase legate de dezastrul feribotului Sewol din Coreea de Sud din 2014, soldat cu 304 morți.
  • Mulți dintre cei care au murit în tragedie erau copii de la același liceu.

„All of Us are Dead” calcă pe urmele faimosului „Squid Game” și a ajuns pe primul loc în topul celor mai vizionate seriale de pe Netflix în ultima săptămână. Serialul sud-coreean a acaparat spectatorii din întreaga lume cu scenele sale cu zombie însetați de sânge.

Pentru mulți tineri telespectatori, însă, trezește amintiri dureroare despre una dintre cele mai recente tragedii din Coreea de Sud, potrivit Insider.

Pe Twitter, utilizatorii au subliniat cum multe scene din serialul în limba coreeană amintesc de dezastrul feribotului Sewol din 2014, în urma căruia au murit 304 persoane. Dintre acestea, aproximativ 250 erau copii de la același liceu de la periferia Seulului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Tragedia a stârnit o indignare masivă atunci când s-a raportat că mai mulți membri ai echipajului feribotului, inclusiv căpitanul, au abandonat nava după ce le-au spus pasagerilor să rămână în cabinele lor.

Având în vedere cultura de supunere din Coreea, puțini studenți au pus la îndoială ordinul, iar sute de persoane au murit.

În mod similar, în „All Of Us Are Dead”, elevii de liceu au fost lăsați să se descurce singuri după ce un virus zombi a pus stăpânire pe școală. Mulți dintre profesorii lor se dovedesc inutili și egoiști, chiar și atunci când copiii merg la ei pentru ajutor.

Unele detalii din serial au fost, de asemenea, semnalate pe rețelele de socializare pentru că par să aducă un omagiu dezastrului de pe feribot. Mai multe scene, de exemplu, prezintă în mod vizibil panglici galbene, un simbol recunoscut al tragediei de la Sewol.

O altă scenă îi prezintă pe elevi înregistrând un mesaj video pentru părinții lor, amintind de mesajele video și textele de adio înregistrate și trimise de pe feribot în timp ce acesta se scufunda.

Imediat ce „All Of Us Are Dead” a fost lansat pe Netflix vinerea trecută, a urcat în fruntea listei Top 10 al serialelor în altă limbă decât engleza a streamer-ului în 91 de țări din întreaga lume.

Potrivit Netflix, acesta a atras 124,79 milioane de ore de vizionare în primele trei zile și este acum cel mai popular serial al gigantului de streaming. În urma succesului masiv, Netflix va lansa peste 25 de seriale în limba coreeană în 2022, cele mai multe într-un singur an.