• Festivalul din acest an are loc pe fondul apelurilor la boicotarea filmelor rusești în semn de solidaritate cu Ucraina.
  • Într-o înțelegere cu cineaștii ruși și cu cei care au cerut boicotarea, festivalul a fost de acord să interzică delegațiile oficiale ale statului rus și persoanele legate de Putin.
  • Festivalul de Film de la Cannes a îndepărtat o activistă de la premiera de vineri de pe covorul roșu a filmului Three Thousand Years of Longing, de George Miller.

O femeie a alergat pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Cannes pentru a protesta față de violența sexuală din Ucraina. Protestatara s-a dezbrăcat de o rochie pentru a dezvălui cuvintele opriți-ne să ne violăm pictate pe corpul ei, alături de culorile steagului ucrainean.

Autoritățile ucrainene au declarat că investighează cazuri de femei violate de către forțele rusești în timpul ocupării unor părți ale țării de către acestea.

Se pare că activista neidentificată protesta împotriva violenței sexuale împotriva femeilor din Ucraina în timpul războiului în curs cu Rusia. Potrivit unor relatări directe, aceasta a sărit pe covor, s-a dezbrăcat de toate hainele și a început să țipe în genunchi în fața fotografilor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Activista era acoperită cu vopsea corporală care reprezenta steagul ucrainean pe piept, alături de fraza „Stop Raping Us”. Protestatara avea, de asemenea, cuvântul SCUM pe spate, împreună cu vopsea roșie care semăna cu sânge pe zona stomacului și a coapselor. Securitatea de la Cannes s-a repezit apoi la protestatară și a scos-o de pe covorul roșu.

Jurnalistul Kyle Buchanan a surprins incidentul cu camera de filmat și a fost împiedicat de securitate să filmeze. Activista pare să aparțină grupului activist francez SCUM, care a postat o explicație pe Twitter. Participanții la festival și curioșii au părut imperturbabili în videoclipuri și fotografii ale incidentului. Vulture a luat legătura cu festivalul pentru o declarație.