• Avocata și jurnalista Alejandra Rodríguez a sfidat stereotipurile și a încălzit inimile de pretutindeni când a fost încoronată câștigătoare a concursului Miss Buenos Aires.
  • Ea este prima femeie în vârstă de 60 de ani din istoria concursurilor de frumusețe care a câștigat titlul.
  • „Cred că juriul a văzut încrederea mea și pasiunea mea de a reprezenta femeile din generația mea”, a spus ea.

O avocată în vârstă de 60 de ani a intrat în istorie, fiind încoronată Miss Univers Buenos Aires. Avocata și jurnalista Alejandra Rodríguez a sfidat stereotipurile și a încălzit inimile de pretutindeni când a fost încoronată câștigătoare a concursului Miss Buenos Aires. Ea este prima femeie în vârstă de 60 de ani din istoria concursurilor de frumusețe care a câștigat titlul, marcând o îndepărtare de la normele de vârstă care, de obicei, pun tineretul pe un piedestal, scrie The Independent.

„Sunt încântată să reprezint această nouă paradigmă în concursurile de frumusețe, deoarece inaugurăm o nouă etapă în care femeile nu reprezintă doar frumusețea fizică, ci și un alt set de valori”, a declarat ea cu entuziasm presei. „Sunt prima din această generație care începe cu asta”.

„Cred că juriul a văzut încrederea mea și pasiunea mea de a reprezenta femeile din generația mea”, a continuat ea. „Sunt hotărâtă să lupt pentru coroana de Miss Universe Argentina 2024”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

De când a câștigat râvnita coroană Miss Buenos Aires, Rodríguez este, se pare, una dintre favoritele fanilor pentru coroana Miss Argentina, care i-ar permite să participe la concursul internațional Miss Universe. În trecut, concursul Miss Univers permitea strict doar celor cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani să concureze.

În septembrie 2023, Organizația Miss Universe a anunțat că, începând din 2024, nu vor mai exista limite de vârstă pentru concurentele concursului. Începând din 2024, orice femeie cu vârsta de peste 18 ani va putea participa.

Rodríguez nu este singura care încalcă standardele de frumusețe legate de vârstă în lumea concursurilor de frumusețe, Haidy Cruz, în vârstă de 47 de ani, concurând pentru a reprezenta Republica Dominicană la concursul Miss Univers din 2024.

„Participarea la un concurs de frumusețe m-a fascinat întotdeauna. Cu toate acestea, din cauza faptului că am devenit mamă la o vârstă fragedă, nu am reușit niciodată să fac acest vis realitate”, a explicat ea pentru Hola! USA. „Miss Universe, care promovează incluziunea, mi-a oferit șansa de a-mi urma visul. Vocea mea interioară m-a îndemnat să merg mai departe, să experimentez călătoria în loc să aud doar despre ea”.

Citește și