• Steve Jobs, Einstein și Zuckerberg sunt legați fiecare de vestimentația fixă.
  • Știința explică de ce mințile mari optează pentru aceeași ținută zilnic.
  • Roy F. Baumeister este autorul teoriei oboselii decizionale.

Că e vorba de maleta neagră pe gât a lui Steve Jobs ori de costumul simplu preferat de Albert Einstein, de bluza gri purtată de Mark Zuckerberg, multe persoane influente îți dau impresia că au ales un stil vestimentar unic. Dar în spatele acestei aparente alegeri a monotoniei s-ar afla un motiv științific…
Când alegi ce ținută să porți în fiecare zi ar fi de fapt o decizie care consumă energie mentală. Iei între 10.000 și 40.000 de decizii pe zi, de la cele mai nesemnificative la cele mai importante. Cu cât dedici mai multă energie sarcinilor neimportante, cu atât îți rămâne mai puțină pentru alegeri importante, spune Bob Pozen, lector la MIT și autor al volumului „Extreme Productivity”.

Aceste minți strălucitoare optează pentru simplitate în garderoba lor. Teoria oboselii decizionale, dezvoltată de psihologul social Roy F. Baumeister, susține că cu cât iei mai multe decizii, cu atât energia ta mentală scade mai mult.

„Pe de altă parte, uite, la citEști am căutat în februarie să văd cum se vede identitatea din pasiune iar cărțile pe care le recomand în martie le-am adunat în jurul naturii regenerărilor, așa că pot să îți spun ceva mai mult. Mark Twain costumul alb, branding, etc. Seria încheiată cu „Insula Copacilor dispăruți”, de Elif Shafak”, a declarat Răzvan Țupa pentru Aleph News.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și