• Un bărbat a făcut descoperirea în statul Victoria, cunoscut drept inima goanei după aur din 1800.
  • Darren Kamp, cel care a achiziționat roca, a spus că este cel mai impresionant specimen pe care l-a văzut.
  • Din pepita găsită au fost extrase aproximativ 2,6 kg de aur.

Un bărbat din Australia a găsit o rocă de 4,6 kg cu ajutorul unui detector de metale. Pepita găsită conținea aur în valoare de 240.000 de dolari australieni. Bărbatul, care dorește să-și păstreze anonimatul, a făcut descoperirea pe câmpurile din statul Victoria, renumite pentru goana după aur din Australia anilor 1800.

Darren Kamp, specialistul care a apreciat și a cumpărat pepita de aur, a spus că este cel mai mare pe care l-a văzut în toată cariera sa de 43 de ani. „Am fost pur și simplu uluit… Este o descoperire pe care o faci o dată în viață”, a spus el pentru BBC. Deși astfel de descoperiri sunt rare, se estimează că Australia are cele mai mari rezerve de aur din lume. Nu este de mirare că multe dintre cele mai mari pepite din lume au fost găsite în Australia.

Cum a reacționat un australian când a aflat cât valorează

Kamp deține un magazin în Geelong, situat la aproximativ o oră de Melbourne. În mod normal, oamenii care calcă pragul magazinului său încearcă să îi vândă fie pirită, fie alte minereuri, însă rareori aur, spune Kamp. Tocmai de aceea a rămas șocat atunci când un bărbat cu un rucsac mare a intrat în magazin și i-a așezat pe tejghea roca de 4,6 kg.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

În total, roca descoperită conținea aproximativ 2,6 kg de aur. Bărbatul care a găsit pepita i-a mărturisit lui Kamp că abia așteaptă să se bucure de câștig alături de familia sa. Mai mult, reacția australianului atunci când a aflat valoarea pepitei descoperite a fost: „Soția o să fie foarte fericită!”.

Citește și:

FOTO. Experiență cinematografică altfel. Imagini din interiorul unei vile de lux cu dormitoare tematice din filme celebre

Studiu. Populația mondială ar putea atinge 8,5 miliarde de oameni până în 20502

FOTO. Cum arată prima cafenea pentru câini din Atena