• Pierpaolo Piccioli, directorul de creație al Valentino, va pleca după mai bine de două decenii de activitate la brand.
  • Piccioli a avut un rol esențial în redefinirea Valentino pentru această epocă.
  • Sunt între uimită și stupefiată”, a scris într-un e-mail Linda Fargo, directorul de modă al Bergdorf Goodman.

Casa de modă Valentino a anunțat vineri că Pierpaolo Piccioli, directorul său de creație, va pleca după mai bine de două decenii de activitate la brand și la doar câteva săptămâni după ce a prezentat o colecție de îmbrăcăminte pentru femei mult anunțată în timpul Săptămânii Modei de la Paris, anunță The New York Times.

Piccioli a avut un rol esențial în redefinirea Valentino pentru această epocă, după retragerea fondatorului brandului, Valentino Garavani. Purtată de celebrități precum Frances McDormand și Florence Pugh, munca sa a combinat ușurința și eleganța într-un mod inefabil de modern.

Sunt în această companie de 25 de ani, iar timp de 25 de ani am existat și am trăit cu oamenii care au țesut țesăturile acestei frumoase povești care este a mea și a noastră”, a spus Piccioli, în vârstă de 56 de ani, într-o declarație.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Vestea plecării sale a provocat reverberații în întreaga industrie a modei. Sunt între uimită și stupefiată”, a scris într-un e-mail Linda Fargo, directorul de modă al Bergdorf Goodman.

Piccioli era singurul director de creație al Valentino din iulie 2016, când Maria Grazia Chiuri a plecat pentru a deveni director de creație la Dior. Cei doi au condus partea de design a casei din 2008, la un deceniu după ce s-au alăturat companiei din Roma în 1999.

Citește și