Pink Floyd și-a vândut catalogul muzical către Sony Music, pentru 400 de milioane de dolari

Trupa britanică de rock Pink Floyd și-a vândut catalogul de muzică înregistrată, împreună cu numele și drepturile de asemănare, către Sony Music pentru 400 de milioane de dolari, scrie Fox Business.

Surse au declarat pentru Variety că legendara trupă rock a ajuns la un acord după decenii de lupte între membrii trupei. Potrivit publicației, această ofertă include doar drepturile de muzică înregistrată, nu și scrierea de melodii.

Catalogul muzical al lui Pink Floyd este unul dintre cele mai valoroase din muzica contemporană, cu albume precum „Dark Side of the Moon”, „The Wall”, „Wish You Were Here”, „Animals”, „Meddle”, „Piper at the Gates”. of Dawn” și „More”.

Potrivit publicației, Sony a cheltuit mai mult de 1 miliard de dolari pe cataloage muzicale, de la Bob Dylan la Bruce Springsteen.

Catalogul muzical al lui Pink Floyd este în joc de ani de zile. Variety a raportat că trupa aproape că a încheiat un acord în 2022 pentru 500 de milioane de dolari, dar luptele între membrii trupei au distrus afacerea.

Mai exact, comentariile lui Roger Waters împotriva Israelului și Ucrainei și fiind în favoarea Rusiei au făcut dificilă încheierea acordului, potrivit Variety. În 2022, Pink Floyd a lansat prima sa muzică nouă din aproape trei decenii pentru a strânge bani pentru poporul Ucrainei. „Hey Hey Rise Up” îi prezintă pe membrii Pink Floyd David Gilmour și Nick Mason, cu vocea cântărețului ucrainean Andriy Khlyvnyuk al trupei BoomBox.

Pink Floyd a fost fondat la Londra la mijlocul anilor 1960 și a contribuit la formarea scenei psihedelice din Marea Britanie înainte de a lansa albume influente din anii 1970, precum „The Dark Side of the Moon”, „Wish You Were Here” și „The Wall”.

Waters, un membru original, a renunțat în 1985, iar membrii rămași ai Pink Floyd au înregistrat ultima dată împreună în 1994 pentru albumul „The Division Bell”.

Exit mobile version