• Un trabuc fumat pe jumătate de Winston Churchill şi o pipă care i-a aparţinut lui Harold Wilson vor fi scoase la vânzare.
  • Obiectele care au aparținut foștilor premieri vor fi scoase la licitație pe 19 iulie.
  • Va fi scoasă la vânzare şi prima ediţie a graficii albumului ,,Echoes” , al trupei Pink Floyd, estimat la o valoare cuprinsă între 800 şi 1.200 de lire sterline.

Pasionaţii de istorie vor avea şansa de a licita pentru obiecte de colecţie care le-au aparţinut unor doi foşti prim-miniştri britanici, scoase la licitaţie luna aceasta, scrie The Independent.

Un trabuc fumat pe jumătate de Winston Churchill şi o pipă care i-a aparţinut lui Harold Wilson vor fi scoase la vânzare de casa de licitaţii Catherine Southon Auctioneers and Valuers pe 19 iulie.

Trabucul a fost fumat de Churchill la reşedinţa sa din Chartwell pe când viziona filmul ,,Ben Hur” după care a fost oferit cadou unui ofiţer de poliţie, Anthony Gundry, care făcea parte din echipa de securitate a lui Churchill de la acea reşedinţă şi care a cerut să-l păstreze ca amintire.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

O felicitare de Crăciun trimisă proprietarului în 1963 şi o scrisoare care atestă autenticitatea trabucului marca Romeo y Julieta sunt scoase de asemenea la vânzare de familia ofiţerului de poliţie şi se aşteapă să fie adjudecate pentru o sumă cuprinsă între 600 şi 800 de lire sterline (761-1.015 dolari)

Din lotul scos la licitaţie mai face parte o pipă care i-a aparţinut lui Harold Wilson şi care ,,îl ajuta să se relaxeze” , însoţită de asemenea de o scrisoare oficială de la fostul prim-ministru către proprietarul actual, care a cumpărat-o de la o licitaţie de caritate în 1979.

Preţul estimativ al pipei este cuprins între 300 şi 500 de lire sterline.

,,Sunt încântată să pot scoate la licitaţie două suveniruri politice emblematice, care au aparţinut unor doi prim-miniştri renumiţi dintr-o perioadă atât de importantă a istoriei noastre politice” , a spus Catherine Southon.

Cu prilejul aceleiaşi licitaţii, va fi scoasă la vânzare şi prima ediţie a graficii albumului ,,Echoes” , al trupei Pink Floyd, estimat la o valoare cuprinsă între 800 şi 1.200 de lire sterline.

Citește și

Cum și-au petrecut ultimele momente din viață pasagerii submersibilului Titan

NATO a prelungit cu încă un an mandatul lui Jens Stoltenberg

4 iulie – Ziua Independenței. Cum sărbătoresc americanii Ziua Națională a Americii