• Cities Skylines 2 este un joc de simulare creat pentru a ajuta generația Z.
  • Jucătorii își aleg personaje și trebuie să gestioneze viața unui om, iar creatorii jocului s-au inspirat din jocul SIMS pentru Cities Skylines 2.
  • În joc, personajele se angajează se mută în chirie și investesc, iar dacă nu gestionează viața cum trebuie, personajele pot ajunge homeless.

Doi antreprenori americani s-au săturat să tot audă lucruri rele despre generația Z așa că s-au decis să creeze un joc pe calculator care să le rezolve toate problemele și să-i educe cum să se descurce în viață, jocul se numește Cities Skylines 2, scrie Wall Street Journal.

Creatorii jocului au conceput o simulare realistă a vieții într-un oraș unde utilizatorii își pot alege un personaj care este pus în situația de a gestiona viața unui om. Creatorii s-au inspirat din jocul SIMS, dar susțin că al lor este diferit.

În jocul lor, personajele se angajează, se mută în chirie și învață să investească. „Nu este totul roz” spun creatorii care au dezvăluit că pentru fiecare alegere pe care o iei există și consecințe. Personajele pot fi concediate și dacă nu își gestionează cum trebuie banii, în cel mai rău caz pot ajunge pe străzi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Realitatea din joc se mută și la facultate

Îngrijorați că tot mai mulți tineri nu sunt învățați cum să aibă grijă de bani, jurnaliștii economici de la The Wall Street Journal au venit cu sfaturi financiare pentru tinerii care încep facultatea luna viitoare.

Sfaturile financiare pentru tineri sunt să îți faci un buget, să îți iei un job part-time, să nu cumperi la impuls, să investești, să înveți despre dobânda compusă, să bugetezi pentru o inimă frântă, să calculezi cât cheltui în fiecare săptămână, să îți iei un card de credit, să plătești ratele și să nu te stresezi.

Citește și: