• Francezii care folosesc Spotify preferă rapul, iar cel mai ascultat podcast este „Sur le fil”.
  • Utilizatorii Spotify au abandonat pop-rock ul care era apreciat în 2008.
  • David Guetta, DJ Snake şi Daft Punk sunt artiștii francezi preferați în lume.

Francezii care utilizează platforma Spotify preferă rapul, iar cel mai ascultat podcast în limba franceză este cel al AFP, intitulat „Sur le fil”, potrivit datelor publicate de compania de streaming audio, cu ocazia celei de-a 15-a aniversări.

Atunci când platforma Spotify a fost lansată în 2008, „artiştii cei mai ascultaţi din Franţa erau artişti pop-rock anglo-saxoni”, dar „începând din 2016, artiştii francezi hip-hop domină în fiecare an clasamentele franceze”, a anunţat filiala franceză a companiei suedeze.

În 2008, cei mai ascultaţi trei artişti pe Spotify în Franţa erau grupurile pop-rock britanic Coldplay şi american The Killers, urmate de rapperul american Kanye West. În schimb, în 2022, primele trei locuri ale podiumului au fost ocupate de rapperii francezi Jul, Ninho şi Damso.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS

Cele mai ascultate piese în Franţa după lansarea platformei de streaming aparţin şi ele rapului francez, ca de exemplu „Bande organisée” a colectivului de rapperi din Marsilia.

David Guetta, DJ Snake și Daft Punk sunt artiștii francezi ai momentului

Cei mai ascultaţi trei artişti francezi la nivel mondial după lansarea Spotify sunt David Guetta, DJ Snake şi Daft Punk. În ceea ce priveşte podcasturile, emisiunea de ştiri „Sur le fil”, podcastul cotidian realizat de AFP şi de cei 1.700 de jurnalişti ai săi din lumea întreagă, este cea mai ascultată în Franţa pe Spotify după lansarea platformei.

Citește și: