• Cele șapte victorii înseamnă că a doborât recordul Bafta pentru cele mai multe premii obținute de un film care nu este în limba engleză.
  • All Quiet on the Western Front este o adaptare cinematografică a romanului din 1928 al lui Erich Maria Remarque.
  • După ce a câștigat acest premiu, regizorul Martin McDonagh a glumit inițial: Cel mai bun premiu ce?”.

Filmul epic al Primului Război Mondial, All Quiet on the Western Front, a dominat ceremonia de la Premiile Bafta, cucerind șapte premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

De asemenea, a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun film care nu este în limba engleză și cel mai bun regizor pentru Edward Berger.

Cele șapte victorii înseamnă că a doborât recordul Bafta pentru cele mai multe premii obținute de un film care nu este în limba engleză. Banshees of Inisherin s-a numărat printre ceilalți mari câștigători, obținând premiul pentru cel mai bun film britanic și două premii pentru interpretare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

All Quiet on the Western Front este o adaptare cinematografică a romanului din 1928 al lui Erich Maria Remarque. În discursul său de acceptare a premiului pentru cel mai bun film care nu este în limba engleză, Berger a declarat că realizatorii au crescut cu responsabilitatea de a spune această poveste” și au fost onorați că publicul a acceptat-o cu o dragoste copleșitoare”.

De asemenea, el a adus un omagiu celor care luptă în Ucraina și a spus publicului că a reușit să treacă peste îndoielile” sale legate de realizarea filmului datorită fiicei sale Matilda, care l-a încurajat după ce a citit cartea la școală.

Starurile irlandeze Kerry Condon și Barry Keoghan au câștigat premiile pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor în rol secundar, iar filmul a fost desemnat cel mai bun film britanic, în ciuda decorului și poveștii sale irlandeze.

După ce a câștigat acest premiu, regizorul Martin McDonagh a glumit inițial: Cel mai bun premiu ce?” Dar a precizat apoi că filmul a fost eligibil pentru această categorie datorită finanțării sale de către Channel 4.

El a acceptat și premiul pentru cel mai bun scenariu original. În discursul său, el a spus: Să faci un film atât de trist nu ar fi trebuit să fie atât de distractiv, dar a fost datorită distribuției.” Keoghan, născut la Dublin, care a petrecut o perioadă de timp în centre de plasament în copilărie, și-a dedicat premiul pentru rol secundar copiilor din zona din care provin eu și care visează să devină cineva”.

În propriul discurs de acceptare, Condon i-a spus lui McDonagh: Vă mulțumesc pentru toate rolurile pe care mi le-ați oferit de-a lungul carierei mele. Mă fac să mă simt atât de mândră că sunt o irlandeză”.

Chiar înainte de Bafta, filmul brutal de violent, dar adorat de critici, All Quiet on the Western Front era unul dintre favoriții pentru a câștiga premiul pentru cel mai bun film la Oscarurile de luna viitoare. Susținerea din partea Academiei Britanice nu va face decât să îi sporească impulsul.