• Ceremonia îl va exclude pe actorul francez Sofiane Bennacer, care este anchetat pentru acuzații de viol pe care le neagă.
  • Această decizie vine în urma unei reacții negative în 2020, când Roman Polanski, căutat în SUA pentru viol, a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor.
  • Regula se aplică, de asemenea, oricărei persoane care a fost condamnată pentru o astfel de infracțiune.

Versiunea franceză a premiilor Oscar a anunțat că va interzice accesul la ceremonia din 2023 a oricărei persoane care riscă o potențială pedeapsă cu închisoarea pentru agresiune sexuală. Premiile César – care urmează să aibă loc luna viitoare – a declarat că acționează din respect pentru orice posibile victime.

Aceasta înseamnă că ceremonia îl va exclude pe actorul francez Sofiane Bennacer, care este anchetat pentru acuzații de viol pe care le neagă. Existau temeri legate de proteste în cazul în care domnul Bennacer ar fi participat.

Această decizie vine în urma unei reacții negative în 2020, când Roman Polanski, căutat în SUA pentru viol, a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor. Academia César, care distribuie premiile, l-a eliminat pe dl Bennacer de pe lista de nominalizări în noiembrie și a declarat că ia în considerare o schimbare a regulilor în ceea ce privește eligibilitatea.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Acum a anunțat că orice persoană care este cercetată pentru infracțiuni violente pedepsite cu închisoarea – în special cele de natură sexuală – nu va putea participa la ceremonia din acest an, care va avea loc la 25 februarie.

Regula se aplică, de asemenea, oricărei persoane care a fost condamnată pentru o astfel de infracțiune.

Academia va vota dacă va face o schimbare permanentă a criteriilor de eligibilitate. Din respect pentru victime (…) s-a decis să nu se evidențieze persoanele care ar fi putut fi implicate de către justiție în acte de violență”, a precizat într-un comunicat, menționând că aceasta include victimele presupuse” în cazuri aflate în curs de investigare.

Bennacer, în vârstă de 25 de ani, fusese nominalizat pentru rolul său din Les Amandiers – intitulat Forever Young în străinătate – înainte ca poliția să lanseze o anchetă privind acuzațiile de viol și agresiune sexuală. El a negat acuzațiile, iar regizoarea filmului, Valeria Bruni-Tedeschi, a declarat că a fost victima unui linșaj mediatic”.

Sora sa, fosta primă doamnă a Franței, Carla Bruni, a declarat că tratamentul aplicat actorului a subminat prezumția de nevinovăție.