• Adelaide Cottage se află la 10 minute de mers pe jos de reședința reginei de la Castelul Windsor.
  • Locația oferă familiei acces ușor la parcul privat Home Park de 655 de acri și la rețeaua de alei, grădini, ferme, râul de păstrăvi din apropiere.
  • Chiar mai aproape este Frogmore Cottage, pe care ducele și ducesa de Sussex o folosesc atunci când vizitează Marea Britanie.

Ducele și ducesa de Cambridge se mută într-o casă nouă pe domeniul Windsor, a confirmat Palatul Kensington. În urma mutării, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis vor începe noul an școlar la școala Lambrook în septembrie.

Casa cu patru dormitoare, Adelaide Cottage, este o casă frumoasă cu patru dormitoare, clasificată de gradul II, amplasată în Home Park din Windsor – și are o istorie mai degrabă scandaloasă. A fost cândva casa iubitului prințesei Margaret, Peter Townsend, care a locuit în proprietatea de grație și favoare în anii 1940 cu prima sa soție, Rosemary, pentru a fi la dispoziția regelui în rolul său de ecvestru.

Prințesa Elisabeta, acum regină, mama sa, regina Elisabeta, și sora sa, Margareta, în adolescență, înainte de a începe idila, luau în mod regulat ceaiul în grădinile cabanei cu Townsend și cei doi fii mici ai lor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Povestea de dragoste a lui Margaret a zguduit establishment-ul, dar a pus datoria înaintea dorinței atunci când a anulat planurile de a se căsători cu divorțatul Townsend în 1955. Mutarea la Adelaide Cottage înseamnă că William, Kate și copiii lor se află la doar 10 minute de mers pe jos spre sud-est de Castelul Windsor.

Chiar mai aproape este Frogmore Cottage, pe care ducele și ducesa de Sussex o folosesc atunci când vizitează Marea Britanie. Prințesa Eugenie locuiește în prezent aici împreună cu soțul ei, Jack Brooksbank, și cu fiul lor de un an, August. Proprietatea a fost reconstruită în urmă cu mai bine de 190 de ani ca o cottage orne, sau căsuță decorată, pentru regina Adelaide, soția lui William al IV-lea, pentru a fi folosită ca refugiu de vară.

Ce caracteristici ale locuința

A fost construită în 1831 pe locul vechii cabane a custodelui șef, pe versantul nordic al Home Park. Potrivit Historic England, organismul public care se ocupă de clădirile și locurile istorice din Anglia, Adelaide Cottage este o locuință pitorească cu două etaje, cu fațadă din stuc, ferestre cu clapetă și borduri perforate elaborate care mărginesc acoperișul.

Dormitorul principal are un tavan cu coifuri decorate cu delfini aurite și ornamente de frânghie reutilizate de pe iahtul regal Royal George din secolul al XIX-lea, precum și un șemineu greco-egiptean din marmură de calitate. Intrarea sudică este flancată de două coșuri de fum dispuse în diagonală, cu baze în trepte, iar casa are un porte-cochere, o intrare cu baldachin pentru a oferi adăpost.

Pe latura de est există o verandă cu streașină cu bordură. Datorită celor patru dormitoare, pentru prima dată de când s-a alăturat familiei, bona cu normă întreagă a lui William și Kate, Maria Teresa Turrion Borrallo, va locui în altă parte, la fel ca și ceilalți membri ai personalului, inclusiv menajera și bucătarul, ceea ce le va oferi mai multă intimitate familiei Cambridges.

Locația oferă familiei acces ușor la parcul privat Home Park de 655 de acri și la rețeaua de alei, grădini, ferme, râul de păstrăvi din apropiere, Casa Frogmore și Mausoleul Regal, precum și la Aleea Reginei Victoria, flancată de cedri.

Printre alte beneficii se numără și Windsor Great Park din vecinătate, care se întinde pe mai mult de 5.000 de acri, cu Long Walk, care duce până la Castelul Windsor, parcul de căprioare și potecile din pădure din Valley Gardens. Proprietatea, cunoscută anterior sub numele de Adelaide Lodge, a fost construită de Sir Jeffry Wyatville folosind materiale de la Royal Lodge a lui John Nash, construită pentru indulgentul Prinț Regent.

Intrarea sa poartă inițialele AR (Adelaide Regina) și data de 1831. Se află lângă o altă proprietate numită Adelaide Lodge, care este goală și locuibilă din cauza unor probleme legate de faptul că nu este susținută. Regina Victoria a vizitat adesea cabana pentru micul dejun sau ceai, potrivit Royal Collection Trust.

Iubitul ei King Charles spaniel Dash, pe care îl îmbrăca într-o jachetă stacojie și pantaloni albaștri, a fost îngropat acolo după moartea sa în 1840. A fost onorat cu o inscripție efuzivă pe mormântul său, pe care se putea citi: Aici zace Dash, Spanielul preferat al Majestății Sale, Regina Victoria, În al zecelea an, Atașamentul său a fost fără egoism, Jovialitatea sa fără răutate, Fidelitatea sa fără înșelăciune, Cititorule, dacă vrei să fii iubit și să mori regretat, Profită de exemplul lui Dash.

Casa, care are o fântână în centrul grădinii, a fost mai recent casa lui Simon Rhodes, fiul ultimei verișoare primare a reginei, Margaret Rhodes.