• Se așteaptă ca meciul Angliei împotriva Germaniei să atragă cea mai mare audiență de televiziune de acasă înregistrată vreodată pentru un meci de fotbal feminin.
  • Aproximativ 90.000 de fani vor umple stadionul Wembley, în timp ce alte milioane de oameni vor urmări meciul de acasă, din pub-uri și din zonele pentru fani.
  • Numărul record de telespectatori din Marea Britanie pentru un meci feminin este de nouă milioane.

Prințul William și fiica sa, prințesa Charlotte, au distribuit un videoclip în care urează succes echipei naționale a Angliei, care se pregătește să înfrunte Germania pe Wembley în finala Euro 2022. Într-un mesaj înregistrat postat pe Twitter, ducele de Cambridge a spus amândoi vrem să urăm echipei naționale mult noroc pentru această seară. V-ați descurcat uimitor de bine în competiție și vă susținem până la capăt.

Charlotte, care stătea alături de William într-o rochie cu buline marine, a adăugat: Mult noroc, sper să câștigați. La revedere. Aceasta vine după ce premierul Boris Johnson a adus, de asemenea, un omagiu echipei Angliei pentru că a arătat că fotbalul nu este doar pentru băieți într-un mesaj de noroc înainte de finala cu casa închisă.

Într-o scrisoare adresată managerului Sarina Wiegman, căpitanului Leah Williamson și echipei Angliei, Johnson a scris: În numele întregii țări, vreau să vă urez tuturor mult noroc în finala de astăzi. Pasiunea voastră pentru joc, tenacitatea voastră în momentele dificile și, mai presus de toate, talentul vostru uimitor pe teren au creat deja o vară de amintiri fantastice pentru milioane dintre noi. El a continuat: În orice mândrie, jucătoarele sunt cele care vânează fără milă ca o echipă și își aduc premiul acasă, și sunt sigur că acesta va fi cazul împotriva Germaniei.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dar, indiferent ce se va întâmpla pe Wembley în această seară, știu că mâine dimineață, terenurile de joc și parcurile din această țară vor fi mai pline ca niciodată de fete și femei care știu, fără nicio umbră de îndoială, că fotbalul nu este doar pentru băieți – este cu adevărat pentru oricine. Asta se datorează vouă și la ceea ce ați realizat deja. Așa că, atunci când arbitrul va fluiera în această seară, sper să fiți la fel de mândri de voi înșivă precum este Anglia de voi.

Se așteaptă ca meciul Angliei împotriva Germaniei să atragă cea mai mare audiență de televiziune de acasă înregistrată vreodată pentru un meci de fotbal feminin.

Aproximativ 90.000 de fani vor umple stadionul Wembley, în timp ce alte milioane de oameni vor urmări meciul de acasă, din pub-uri și din zonele pentru fani. Numărul record de telespectatori din Marea Britanie pentru un meci feminin este de nouă milioane, stabilit în timpul înfrângerii Angliei în semifinala cu Statele Unite la Cupa Mondială 2019, potrivit organizației de rating Barb. Înainte de lovitura de începere a meciului de la ora 17:00 de duminică, un zbor RAF exclusiv feminin va zbura pe cer.