Priscilla Presley contestă „autenticitatea și validitatea” testamentului fiicei sale Lisei Marie

Foto: Mediafax
  • Priscilla Presley a contestat „autenticitatea și validitatea” testamentului Lisei Marie Presley.
  • Actrița din Naked Gun și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un „presupus amendament din 2016” la fondul Promenade Trust al defunctei sale descendente.
  • De asemenea, ea a susținut că semnătura lui Presley pe actele din 2016 „pare a fi incompatibilă cu semnătura ei obișnuită și uzuală”.

Fiica lui Elvis Presley a murit pe 12 ianuarie la vârsta de 54 de ani, la doar câteva zile după ce a participat la Globurile de Aur. Presley a fost transportată de urgență la spital în stop cardiac, iar Priscilla, în vârstă de 77 de ani, a confirmat ulterior vestea „devastatoare”.

În urma funeraliilor de la Graceland ale lui Presley, actrița din Naked Gun și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un „presupus amendament din 2016” la fondul Promenade Trust al defunctei sale descendente. Aceasta a numit-o pe fiica cântăreței, Riley Keough, drept co-mandatar și a pus sub semnul întrebării dacă semnătura vedetei pe document este autentică.

Priscilla a depus joi (26 ianuarie) documente juridice la Los Angeles, care au contestat amendamentul prin care Riley și fratele ei Benjamin – care s-a sinucis în 2020 – erau numiți co-administratori fiduciari. Aceasta a susținut că ea și fostul manager de afaceri al fiicei sale decedate, Barry Siegel, au fost numiți co-administratori la 29 ianuarie 1993, când Presley „a executat un fond de încredere în viață revocabil, pe care l-a modificat și l-a reformulat complet la 27 ianuarie 2010”.

De asemenea, Priscilla a remarcat că „atât contractul de fiducie original din 1993, cât și reformularea din 2010 par a fi redactate cu atenție de către avocați competenți în domeniul planificării succesorale”. În urma decesului fiicei sale la începutul acestei luni, Priscilla a găsit un document din 11 martie 2016, care aparținea „ca fiind un amendament” la contract. Acesta i-a eliminat pe ea și pe Barry din funcția de co-administratori și i-a instalat în locul lor pe copiii cântăreței.

Actrița a scris în documentele obținute de Entertainment Tonight că „există multe probleme legate de autenticitatea și validitatea presupusului amendament din 2016”, cum ar fi scrierea greșită a numelui Priscillei și că amendamentul „nu a fost niciodată livrat Priscillei în timpul vieții Lisei Marie Presley, așa cum cer termenii expresi ai contractului”.

De asemenea, ea a susținut că semnătura lui Presley pe actele din 2016 „pare a fi incompatibilă cu semnătura ei obișnuită și uzuală”. Priscilla dorește ca modificarea să fie declarată invalidă de către un judecător. La momentul morții lui Presley, ea și Barry erau implicați într-o dispută în instanță pentru gestionarea averii sale. Presley se odihnește în prezent în vastul domeniu din Memphis, Tennessee, alături de fiul său, care a murit la vârsta de 27 de ani.