• Managerul său a declarat că acesta se afla în vizită la casa unui prieten din Los Angeles când a suferit un atac de cord.
  • Surse din cadrul poliției au declarat pentru site-ul de divertisment TMZ că la locul morții lui Coolio nu au fost găsite droguri sau accesorii pentru droguri.
  • Poliția a deschis o anchetă privind decesul, dar nu pare să existe niciun semn de crimă.

Rapperul Coolio, cunoscut mai ales pentru hitul Gangsta’s Paradise din 1995, a murit la vârsta de 59 de ani. Managerul său a declarat că acesta se afla în vizită la casa unui prieten din Los Angeles când se pare că a suferit un atac de cord.

Pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr, Coolio a apărut pe scena rap din Los Angeles în anii 1980, însă piesa Gangsta’s Paradise a fost cea care l-a propulsat spre faima internațională și i-a adus un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare rap solo.

Melodia a ajuns pe primul loc în topurile Billboard din SUA și a rămas acolo timp de trei săptămâni. A mai fost nominalizat la alte cinci premii Grammy în timpul carierei sale, care a început la sfârșitul anilor 1980.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Hitul său Fantastic Voyage a ajuns pe locul 3 în Billboard Hot 100. Rapperul american Vanilla Ice a declarat că a fost speriat” în urma informațiilor privind moartea lui Coolio.

Sunt îngrozit, tocmai am auzit că bunul meu prieten Coolio a murit”, a scris pe Twitter rapperul, pe numele real Robert Matthew Van Winkle. Fosta vedetă NWA, Ice Cube, a declarat: Aceasta este o veste tristă”.

Rapperul, pe numele real O’Shea Jackson Sr, a scris pe Twitter: Am fost martor direct la ascensiunea acestui om spre vârful industriei. Odihnește-te în pace”. MC Hammer l-a descris pe Coolio ca fiind unul dintre cei mai simpatici tipi pe care i-am cunoscut”.

Oameni buni. RIP Coolio”, a scris el. El a împărtășit, de asemenea, o fotografie alb-negru a rapperului. Ulterior, el a postat o a doua fotografie cu cei doi împreună, alături de Tupac și Snoop Dogg.
Snoop Dogg a scris: Gangsta’s Paradise. R I P.” El a distribuit pe Instagram o fotografie cu cei doi, pozând pe platoul de filmare al videoclipului pentru piesa lor colaborativă din 2006, Gangsta Walk.
Comediantul muzical Weird Al Yankovic și-a prezentat omagiile, împărtășind o fotografie cu cei doi îmbrățișându-se și adăugând: Amândoi sunt îmbrățișați: RIP Coolio”.

A înregistrat piesa Gangsta’s Paradise pentru filmul Dangerous Minds din 1995, cu Michelle Pfeiffer în rolul principal. De asemenea, a compus piesa de deschidere Aw, Here It Goes! pentru serialul TV Kenan & Kel. Rapperul a ocupat locul al treilea în cea de-a șasea serie a emisiunii Celebrity Big Brother de pe Channel 4 în 2009.

Surse din cadrul poliției au declarat pentru site-ul de divertisment TMZ că la locul morții lui Coolio nu au fost găsite droguri sau accesorii pentru droguri. Acesta a relatat că paramedicii au fost chemați la o casă din Los Angeles în jurul orei 16:00 pentru o urgență medicală, iar când au ajuns acolo l-au declarat mort pe Coolio.