• Regele Charles al III-lea va face prima sa apariție publică importantă de la diagnosticul său cu cancer, participând la o slujbă de Duminica Paștelui la Castelul Windsor alături de Regina Consoartă.
  • Prințul și Prințesa de Wales lipsesc deoarece Catherine urmează tratament împotriva cancerului, iar prezența regelui la slujbă este un semn încurajator pentru sănătatea sa.
  • Diagnosticul de cancer al regelui și al prințesei Catherine a afectat dinamica familiei regale, distribuind responsabilitățile publice către ceilalți membri ai familiei.

Regele Charles al III-lea urmează să aibă cea mai importantă apariție publică de când a fost diagnosticat cu cancer, scrie BBC.

Regele se va alătura Reginei și altor membri ai Familiei Regale la o slujbă în Duminica Paștelui la Capela St George de la Castelul Windsor.

Prințul și Prințesa de Wales nu vor participa, deoarece Catherine își continuă tratamentul împotriva cancerului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Regele a continuat să lucreze de la diagnosticare, dar toate angajamentele de până acum au avut loc în privat.

La începutul acestei săptămâni, Regele a vorbit despre „marea sa tristețe” că a ratat tradiționala slujbă de Maundy Thursday, la care a participat în schimb regina Camilla.

Prezența sa la slujba religioasă din dimineața de Paște va fi văzută ca un semn încurajator în ceea ce privește sănătatea sa.

Potrivit BCC, acest lucru nu marchează începutul unei reveniri la îndatoririle publice, ci mai degrabă un prim pas prudent de revenire în atenția publicului.
Membrii publicului au tendința de a se aduna în apropierea capelei pentru a zări familia regală înainte de slujba din duminica Paștelui și se crede că Regele va saluta mulțimile de la distanță, în funcție de vreme.

Regele și Regina vor sta departe de ceilalți membri ai congregației, dar se înțelege că acest lucru se datorează pur și simplu faptului că vor sta în secțiunea lor tradițională din capelă.

Anul trecut a marcat prima slujbă din Duminica Paștelui a Regelui în calitate de monarh, dar familia regală a trebuit să suporte schimbări semnificative de atunci.

Regele nu a participat la evenimente publice în acest an, după ce a urmat un tratament pentru o prostată mărită și a dezvăluit ulterior că a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

La începutul acestei luni, Prințesa de Wales a dezvăluit într-un anunț video că urmează un tratament preventiv pentru cancer.

Catherine a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie, când nu se știa că are cancer, dar testele ulterioare au arătat că acesta fusese prezent. Nu se așteaptă o revenire rapidă la îndatoririle oficiale pentru prințesă.

Nu a fost dezvăluit nici tipul de cancer al Regelui sau al lui Catherine.

Diagnosticele au sărăcit rândurile membrilor familiei regale de rang înalt care lucrează.

Regina Camilla a condus linia regală în ultimele luni, efectuând din ce în ce mai des deplasări pe cont propriu care ar fi fost cândva responsabilitatea soțului ei.

Prințul William a continuat să desfășoare proiecte precum Earthshot și Homewards, dar este posibil să își limiteze călătoriile pentru a rămâne aproape de casă și a proteja un fel de viață de familie normală.

Nu se știe cum vor fi reprezentate viitoarele date cheie din calendarul regal, cum ar fi Trooping the Colour din iunie, de către membrii Familiei Regale, sau când va reveni Regele la angajamentele publice.

Citește și