• Regina Elisabeta a II-a a fost caricaturizată printr-un deepfake, difuzat pe Channel 4
  • Deepfake-urile reprezintă caricaturi video realiste ale unor personalități publice, iar scopul acestora este dezinformarea sau batjocura, dar și încercarea de a oferi un conținut credibil
  • Videoclipul a fost criticat
  • Regina Elisabeta a II-a va trimite un mesaj de Crăciun real pe BBC și ITV
  • Palatul Buckingham nu a comentat pe această temă

În timp ce Regina Elisabeta a II-a va trimite un mesaj tradițional de Crăciun pe BBC și ITV, sosia sa digitală își va „împărtăși gândurile” pe Channel 4, relatează BBC.

Palatul Buckingham a declarat pentru BBC că nu are nimic de comentat pe baza videoclipului difuzat de Channel 4.

Deepfake-urile reprezintă caricaturi video ale unor personalități, care au drept scop dezinformarea sau batjocura pe anumite subiecte.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cel cu Regina Elisabeta se dorește a fi informativ. Creatorii au declarat că vor să „avertizeze cu privire la știrile false, specifice erei digitale”.

Corespondentul regal pentru BBC Nicholas Witchell susține că „videoclipul nu l-a impresionat” și că „deși există multe deepfake-uri, acesta nu este printre cele mai reușite, în special pentru că vocea Reginei sună ca o încercare ieftină de a o imita”.

Videoclipul are 5 minute și abordează diverse subiecte controversate, precum plecarea ducilor de Sussex din Regatul Unit sau pandemia gestionată de Boris Johnson. Va fi difuzat integral în ziua de Crăciun.