• Regina Elisabeta a II-a a fost caricaturizată printr-un deepfake, difuzat pe Channel 4
  • Deepfake-urile reprezintă caricaturi video realiste ale unor personalități publice, iar scopul acestora este dezinformarea sau batjocura, dar și încercarea de a oferi un conținut credibil
  • Videoclipul a fost criticat
  • Regina Elisabeta a II-a va trimite un mesaj de Crăciun real pe BBC și ITV
  • Palatul Buckingham nu a comentat pe această temă

În timp ce Regina Elisabeta a II-a va trimite un mesaj tradițional de Crăciun pe BBC și ITV, sosia sa digitală își va „împărtăși gândurile” pe Channel 4, relatează BBC.

Palatul Buckingham a declarat pentru BBC că nu are nimic de comentat pe baza videoclipului difuzat de Channel 4.

Deepfake-urile reprezintă caricaturi video ale unor personalități, care au drept scop dezinformarea sau batjocura pe anumite subiecte.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
CUM STĂM LA ECONOMIE?
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS

Cel cu Regina Elisabeta se dorește a fi informativ. Creatorii au declarat că vor să „avertizeze cu privire la știrile false, specifice erei digitale”.

Corespondentul regal pentru BBC Nicholas Witchell susține că „videoclipul nu l-a impresionat” și că „deși există multe deepfake-uri, acesta nu este printre cele mai reușite, în special pentru că vocea Reginei sună ca o încercare ieftină de a o imita”.

Videoclipul are 5 minute și abordează diverse subiecte controversate, precum plecarea ducilor de Sussex din Regatul Unit sau pandemia gestionată de Boris Johnson. Va fi difuzat integral în ziua de Crăciun.