• Regizorul este acuzat că a agresat sexual o tânără care a depus plângere.
  • Haggis, câștigător al premiului pentru cel mai bun film în 2006, a fost arestat duminică în orașul Ostuni din sudul Italiei.
  • Potrivit unui raport al poliției italiene obținut de Variety, Haggis a dus-o pe presupusa victimă la aeroportul Papola Casale din Brindisi și a lăsat-o acolo duminică dimineața devreme.

Regizorul Paul Haggis a fost reținut în Italia în urma unor acuzații de agresiune sexuală. Regizorul de origine canadiană, laureat al premiului Oscar, cunoscut mai ales pentru filmul Crash din 2004, se afla în țară pentru un festival de film care începe marți la Ostuni, în Puglia.

Agenția de știri LaPresse a publicat o declarație scrisă a procurorilor din orașul vecin Brindisi, în care se spune că aceștia investighează acuzațiile potrivit cărora o „tânără femeie străină” a fost forțată să întrețină relații sexuale „fără consimțământ” timp de două zile cu regizorul.

Procurorii Antonio Negro și Livia Orlando, care conduc ancheta, au precizat în declarație că femeia a fost „forțată să apeleze la îngrijiri medicale” în urma acestei experiențe. Aceștia au precizat că, după două zile „de relații non-consensuale, femeia a fost însoțită de bărbat” la aeroportul din Brindisi duminică și „a fost lăsată acolo în zori, în ciuda condițiilor fizice și psihologice precare [ale acesteia]”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Personalul aeroportului și poliția au observat „starea ei de confuzie evidentă” și „după ce i-au acordat un tratament inițial, au dus-o la sediul poliției din Brindisi, unde ofițerii au însoțit-o la un spital local pentru examinare”. Parchetul din Brindisi a fost închis duminică. Avocatul lui Haggis nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Poliția a declarat că nu este autorizată să ofere informații despre acest caz, inclusiv despre locul unde este reținut Haggis. În vârstă de 69 de ani, acesta este regizor, producător și scenarist. El a câștigat un Oscar în 2006 pentru cel mai bun scenariu original pentru Crash.

Procurorii au mai fost citați spunând că femeia „și-a oficializat plângerea și a citat circumstanțe care au fost ulterior analizate pentru confirmare de către anchetatori”. Aceștia nu au citat naționalitatea sau vârsta acesteia.