• Regizorul american Steven Spielberg a spus că „regretă cu adevărat” că rechinii au fost „decimați” după succesul filmului său „Fălci” din 1975.
  • Filmul spune povestea unui mare rechin alb devorator de oameni care îi atacă pe cei care fac baie într-o stațiune de pe coasta de est a Statelor Unite.
  • Cercetătorii au dat vina pe filmul de succes „Fălci” pentru că a terorizat generații întregi de amatori de plajă și baie.

Regizorul american Steven Spielberg a spus că „regretă cu adevărat” că rechinii au fost „decimați” după succesul filmului său „Fălci” din 1975, potrivit Le Figaro.

Filmul spune povestea unui mare rechin alb devorator de oameni care îi atacă pe cei care fac baie într-o stațiune de pe coasta de est a Statelor Unite. Șeful poliției locale pornește în căutarea animalului cu ajutorul unui biolog marin și al unui vânător de rechini.

„Regret cu adevărat că populația de rechini a fost decimată din cauza cărții și a filmului. Regret foarte, foarte mult acest lucru” , a declarat regizorul pentru BBC.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

El a fost intervievat în cadrul emisiunii radiofonice Desert Island Discs, în care invitații spun ce carte sau obiect de lux și-ar lua pe o insulă pustie.

Peste o treime din rechini sunt amenințați cu dispariția

Întrebat cum s-ar simți pe o insulă pustie înconjurat de rechini, el a răspuns: „Este unul dintre lucrurile de care mă tem dintotdeauna” .

„Nu că o să fiu mâncat de un rechin, ci că rechinii vor avea cumva resentimente față de mine pentru frenezia nebunească a pescarilor sportivi de după 1975” , a adăugat el.

Potrivit unui studiu publicat anul trecut în revista Nature, populația globală de rechini a scăzut cu 71% din anii ’70 încoace, din cauza pescuitului excesiv.

Shark Conservation Fund susține că 36% din cele 1.250 de specii de rechini și pisici de mare din lume sunt în prezent amenințate cu dispariția.

Cercetătorii au dat vina pe filmul de succes „Fălci” pentru că a terorizat generații întregi de amatori de plajă și baie.