• Primarul unui oraș de frontieră din Texas a declarat sâmbătă stare de urgență din cauza îngrijorărilor legate de capacitatea comunității de a face față unui aflux anticipat de migranți.
  • Aceștia traversează granița de sud.
  • Nu așa vrem să tratăm oamenii”, a declarat Leeser în timpul unei conferințe de presă sâmbătă seara.

Primarul din El Paso, Oscar Leeser, a emis declarația de stare de urgență pentru a permite orașului de la granița SUA cu Mexicul să apeleze la resurse suplimentare care se așteaptă să devină necesare după ce expulzările din titlul 42 se vor încheia miercuri, 21 decembrie, a relatat El Paso Times.

Leeser se împotrivise anterior emiterii unei declarații de urgență, dar a declarat că a fost determinat să acționeze văzând oamenii pe străzile din centrul orașului cu temperaturi sub zero grade, a relatat Times.

Nu așa vrem să tratăm oamenii”, a declarat Leeser în timpul unei conferințe de presă sâmbătă seara.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

O hotărâre pronunțată vineri de Curtea de Apel din Circuitul DC înseamnă că restricțiile care au împiedicat sute de mii de migranți să ceară azil în SUA în ultimii ani vor fi ridicate în continuare miercuri, dacă nu vor fi depuse alte apeluri.

Leeser a adăugat că creșterea va fi incredibilă” după ziua de miercuri, când reținerile zilnice și eliberările pe stradă ar putea ajunge până la 6.000 pe zi, a relatat Times.

Directorul adjunct al orașului El Paso, Mario D’Agostino, a declarat că declararea stării de urgență va oferi orașului o mai mare flexibilitate în operarea unor operațiuni de adăpostire mai mari și în asigurarea de transport suplimentar pentru solicitanții de azil.