• Unii utilizatori de Twitter au sugerat în secțiunea de comentarii că ar putea suferi de norovirus – sau virusul de iarnă al vărsăturilor”.
  • Cele mai multe persoane care contractează virusul se vor recupera în două-trei zile.
  • Cu toate acestea, norovirusul poate provoca deshidratare, în special în rândul celor foarte tineri, a persoanelor în vârstă și a celor cu un sistem imunitar slăbit.

Ricky Gervais a oferit fanilor o actualizare a stării de sănătate după ce a trecut prin cele mai grave opt ore de boală” din viața sa. Joi, actorul în vârstă de 61 de ani, a scris pe Twitter că nu se simte bine astăzi” și a spus că suferă de simptome precum dureri abdominale severe, vărsături, transpirații fierbinți și frisoane, scrie The Independent.

Unii utilizatori de Twitter au sugerat în secțiunea de comentarii că ar putea suferi de norovirus – sau virusul de iarnă al vărsăturilor”. Se pare că este noravirusul [sic] care circulă. Prietenul meu și fiica și ginerele meu l-au avut. Este îngrozitor. Sper să te faci bine în curând”, a spus o persoană. Gervais a răspuns: Da, așa m-am gândit și eu.”

Alți fani au glumit pe seama abundenței de detalii din postarea descriptivă a lui Gervais, o persoană numind-o biletul de boală perfect”. Copiază și lipește această descriere, și voilà – ai o zi liberă garantată. Chiar și șeful tău va fi prea îngrozit pentru a o pune la îndoială”, scria comentariul.

În luna martie a acestui an, numărul de cazuri de norovirus din Anglia a crescut la cel mai ridicat nivel din aproape un deceniu. Numărul a scăzut de la vârful său la scurt timp după aceea, dar a rămas peste nivelurile raportate în martie 2022. Norovirusul este unul dintre cele mai frecvente tipuri de bug-uri stomacale în Marea Britanie și se pare că afectează între 600.000 și un milion de persoane din Marea Britanie în fiecare an.

Cele cinci simptome cele mai frecvente includ apariția bruscă a grețurilor, vărsături în proiectile, temperatură ridicată, dureri abdominale și dureri de membre. Virusul se răspândește prin contactul cu o persoană infectată sau cu suprafețe contaminate.

Citește și