• Robert Clary a murit la domiciliul său din Los Angeles, la vârsta de 96 de ani.
  • Decesul actorului a fost confirmat miercuri de nepoata sa pentru THR.
  • El a fost cunoscut mai ales pentru rolul caporalului Louis LeBeau din serialul Hogan’s Heroes.

Robert Clary a murit la domiciliul său din Los Angeles, la vârsta de 96 de ani. Decesul actorului a fost confirmat miercuri de nepoata sa pentru THR. El a fost cunoscut mai ales pentru rolul caporalului Louis LeBeau din serialul Hogan’s Heroes.

Robert a jucat alături de Bob Crane în serialul, care a fost difuzat timp de șase sezoane între 1965 și 1971, despre un american care a condus un grup de prizonieri de război aliați într-o misiune de a-i învinge pe naziștii din lagărul Luft Stalag. Robert a fost ultimul membru supraviețuitor din distribuția principală a serialului.

Înainte de cariera sa de actor, Robert – care era cel mai mic dintre cei 14 copii ai unei familii de evrei ortodocși stricți – a fost trimis într-un lagăr de concentrare la Auschwitz împreună cu familia sa. El a dezvăluit pentru THR în 2015 că mama sa i-a spus atunci să „se comporte” și „să facă ceea ce îți spun ei să faci”.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

În mod sfâșietor, părinții săi au fost uciși în camerele de gazare, iar el a fost singurul membru al familiei sale capturate care a supraviețuit celor 31 de luni de încarcerare. Mai târziu, Robert a recunoscut că abilitatea sa de a face performanță a jucat un rol în menținerea sa în viață, deoarece a cântat în fața soldaților SS o dată la două săptămâni. După eliberare, a fost mutat în Franța, înainte de a se muta în Los Angeles în 1949.

Vorbind pentru prima dată despre evenimentele oribile în interviul din 2015, el a spus: „Timp de 36 de ani am ținut aceste experiențe din timpul războiului închise în mine. Dar cei care încearcă să nege Holocaustul, suferința mea și a altor milioane de oameni m-au forțat să vorbesc”.

Și a recunoscut că interpretarea unui rol în Hogan’s Heroes a fost complet diferită de cea cu care s-a confruntat, deoarece serialul era „despre prizonieri de război într-un stalag, nu într-un lagăr de concentrare”. Pe lângă serial, Robert a jucat și în filme precum Ten Tall Men și Thief of Damascus. De asemenea, a jucat pe marele ecran și a avut o carieră pe Broadway. A lucrat la producția Seventh Heaven în 1955, alături de Ricardo Montalban și Bea Arthur.

Pe micul ecran a apărut în telenovele, inclusiv Days of Our Lives și The Young and the Restless, în timp ce în industria muzicală a apărut pe o serie de înregistrări de jazz.