• Motanul a devenit membrul familiei pentru jumătate dintre români, iar 70% dintre români spun că viața lor e mai bună de când au pisici.
  • Pisicile îi fac să stăpâni să fie mai atenți, calmi și creativi, astfel 50% dintre români nu pot trăi fără o pisică în casă.
  • 4 din 10 români care au o pisică spun că e de pe stradă.

Motanul a devenit membrul familiei pentru jumătate dintre români, care spun că nu își pot imagina viața fără o pisică în casă, arată cel mai recent sondaj realizat de Reveal Marketing Research.

Pisicile îi determină pe stăpâni să fie mai atenți, calmi și le stimulează creativitatea. 4 din 10 români care au o pisică se mândresc că au adoptat-o sau au găsit-o pe stradă. Iar un sfert spun că au primit-o cadou.

Doar unul din 10 și-a cumpărat pisica. Însă chiar dacă nu au una în casă, aproape toți românii spun că au prieteni care vorbesc doar despre pisica lor. Studiul mai arată și că bărbații vor mai mult decât femeile să fie stăpâni de pisici.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

40% dintre români și-au găsit pisicile pe stradă

Din totalul romanilor care au pisica, 40% au spus ca au gasit-o, 33% au primit-o de la un cunoscut, in timp ce pentru 26% dintre acestia, felina a fost nascuta de o alta blanoasa din gospodaria lor.

La polul opus, doar 11% dintre romani au cumparat pisica, dintre care 6% de la un crescator autorizat cu certificat pedigree si 5% de la o persoana fizica, fara certificat. In cele mai multe cazuri, mai exact de 77%, pisica nu a reprezentat niciun cost de achizitie.

Citește și: