• Brand a negat acuzațiile și a declarat că relațiile sale au fost întotdeauna consensuale”.
  • Actorul și comediantul a spus că a primit scrisori de la o companie de televiziune și de la un ziar, care conțineau o litanie” de atacuri agresive”.
  • Russel Brand a devenit celebru la începutul anilor 2000, când era comedian de stand-up în Marea Britanie. 

Comediantul şi prezentatorul Russell Brand a fost acuzat de viol, agresiuni sexuale şi abuzuri emoţionale în timpul unei perioade de şapte ani, la apogeul faimei sale, transmite BBC. Russel Brand a devenit celebru la începutul anilor 2000, când era comedian de stand-up în Marea Britanie.

Acuzațiile au fost făcute în cadrul unei investigații comune a publicațiilor Sunday Times, The Times și Channel 4’s Dispatches. Patru femei susțin că au fost agresate sexual între 2006 și 2013 de către actor.

Brand a negat acuzațiile și a declarat că relațiile sale au fost întotdeauna consensuale”. În anii acoperiți de acuzații, Brand a avut diverse locuri de muncă de profil în momente diferite, inclusiv la BBC Radio 2 și Channel 4, și ca actor în filme de la Hollywood.

Recomandări

SZIJJARTO APĂRĂ LUMEA DE UN RĂZBOI MONDIAL
SCHOLZ ESTE DE ACORD CU MACRON
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Mai multe femei au făcut acuzații împotriva lui Brand în cadrul anchetei:

  • Una dintre femei susține că Brand a violat-o împotriva unui perete în casa sa din Los Angeles. Ea a fost tratată la un centru de criză pentru violuri în aceeași zi. The Times spune că a văzut înregistrări medicale care să susțină acest lucru
  • O a doua femeie susține că Brand a agresat-o când el avea 30 de ani, iar ea avea 16 ani și era încă la școală. Ea susține că acesta s-a referit la ea ca fiind copilul” în timpul unei relații de control și abuz emoțional.
  • O a treia femeie susține că Brand a agresat-o sexual în timp ce lucra cu el în Los Angeles și că acesta a amenințat-o că va lua măsuri legale dacă va spune cuiva despre acuzația sa
  • Cea de-a patra femeie a afirmat că a fost agresată sexual de Brand și că acesta a fost abuziv fizic și emoțional față de ea.

Brand neagă acuzațiile

Vineri, Brand a publicat un videoclip în care a negat acuzațiile penale grave” despre care a spus că ar urma să fie făcute împotriva sa. Actorul și comediantul a spus că a primit scrisori de la o companie de televiziune și de la un ziar, care conțineau o litanie” de atacuri agresive”.

În videoclipul, postat pe YouTube și X, Brand a spus: În mijlocul acestei litanii de atacuri uimitoare, mai degrabă baroce, se află câteva acuzații foarte serioase pe care le resping cu desăvârșire. Aceste acuzații se referă la perioada în care lucram în mainstream, când apăream mereu în ziare, când eram în filme și, așa cum am scris pe larg în cărțile mele, am fost foarte, foarte promiscuu. Acum, în timpul acelei perioade de promiscuitate, relațiile pe care le-am avut au fost absolut, întotdeauna consensuale.”

Brand a declarat că a crezut că a fost subiectul unui atac coordonat” și că va cerceta problema, deoarece este foarte, foarte gravă”. Deși nu s-a referit la numele comediantului, Poliția Metropolitană a declarat că a fost la curent cu relatările din mass-media despre o serie de acuzații de agresiune sexuală”, dar nu a primit niciun raport.

Citește și: