• El nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată pentru primii 14 ani din pedeapsa pe viață.
  • Actorul a pledat vinovat de crimă de gradul doi, după ce inițial fusese acuzat de crimă de gradul întâi.
  • Avocații săi au susținut că acesta s-a luptat cu anxietatea și depresia clinică.

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat de uciderea mamei sale, Barbara Waite, în 2020. Tânărul de 24 de ani, care l-a interpretat pe Jeffery Augustine în serialul pentru adolescenți Riverdale, a fost condamnat miercuri la Curtea Supremă din Columbia Britanică din Vancouver.

El a pledat vinovat de crimă de gradul doi, după ce inițial fusese acuzat de crimă de gradul întâi. Procurorii au declarat că acesta a complotat, de asemenea, pentru a-l ucide pe premierul canadian Justin Trudeau.

Grantham a recunoscut că și-a împușcat mama în ceafă în timp ce aceasta cânta la pian în casa lor, la nord de Vancouver, a declarat instanța. Într-un videoclip realizat cu camera sa Go-Pro după crimă, actorul a filmat corpul mamei sale în timp ce spunea: Am împușcat-o în ceafă. În momentele de după, ea ar fi știut că am fost eu.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

După ce a băut bere și a fumat marijuana timp de câteva ore după crimă, a împachetat o mașină cu trei pistoale, muniție și 12 cocktailuri Molotov pe care le făcuse, precum și provizii de camping și indicații pentru a ajunge la reședința Rideau Cottage a lui Trudeau.

A condus aproximativ 200 de kilometri spre est, până în orașul Hope, înainte de a se întoarce și de a conduce până la o secție de poliție din Vancouver, unde i-a spus unui ofițer: Mi-am ucis mama. Instanța a mai auzit că Grantham a luat în considerare posibilitatea de a comite un act de violență în masă la podul Lions Gate din Vancouver sau la Universitatea Simon Fraser, unde a fost student, înainte de a întoarce mașina și de a se preda.

Grantham a apărut într-un episod din serialul „Riverdale” al rețelei CW în 2019 și a jucat, de asemenea, în drama fantastică „Supernatural”, precum și în filmul „Diary of a Wimpy Kid” din 2010.

Grantham a fost în custodie în ultimii doi ani și jumătate, au declarat pentru Deadline oficiali ai forțelor de ordine din Vancouver, și a participat la un program de sănătate mintală de când a fost arestat. în timpul procesului, avocații săi au susținut că acesta s-a luptat cu anxietatea și depresia clinică și că și-a exprimat dorința de a se sinucide și de a face rău altora în lunile care au precedat uciderea mamei sale.