• Amazon anunță că serialul Stăpânul inelelor a fost urmărit de peste 25 de milioane de telespectatori din întreaga lume în prima zi de difuzare, un debut record pentru un serial Prime Video.
  • Amazon intenționează să lase povestea Rings of Power să se desfășoare în 50 de ore, pe parcursul a cinci sezoane.
  • Serialul a primit în mare parte recenzii pozitive.

Stăpânul Inelelor: The Rings of Power – care a fost filmat în Noua Zeelandă – a avut premiera pe serviciul de streaming al Amazon în această săptămână în peste 240 de țări.

Serialul are loc în fictivul Pământ de Mijloc al lui J.R.R. Tolkien, într-o perioadă cunoscută sub numele de A Doua Epocă, o perioadă cu 4.000 de ani înainte de evenimentele din romanele și filmele Stăpânul Inelelor și The Hobbit. Amazon intenționează să lase povestea Rings of Power să se desfășoare în 50 de ore, pe parcursul a cinci sezoane.

Retailerul online a cheltuit peste 465 de milioane de dolari americani pentru a produce primul sezon al serialului, ceea ce îl situează printre cele mai scumpe seriale de televiziune produse vreodată și cel mai ambițios de când Amazon s-a lansat în programarea originală, în 2013. Amazon a decis să mute producția viitoarelor serii ale serialului în Marea Britanie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Studiourile Amazon cheltuiseră aproximativ 650 de milioane de dolari cât timp se aflau în Noua Zeelandă și creaseră 2000 de locuri de muncă.

Serialul a primit în mare parte recenzii pozitive pe site-ul de recenzii agregate Rotten Tomatoes, cu o clasare pozitivă de 84% din partea a 230 de critici.