• Ronnie Spector, solista trupei Ronettes din anii 1960, a decedat la 78 de ani.
  • În timpul vieții, Ronnie și-a încântat fanii cu celebrele piese Be My Baby, Baby, I Love You și Walking in the Rain.
  • În 1968, s-a căsătorit cu Phil Spector, dar căsnicia celor doi a luat sfârșit șase ani mai târziu.

Solista grupului de fete Ronettes, Ronnie Spector, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer.

În anii 1960, vedeta pop a devenit celebră cu hituri precum Be My Baby, Baby, I Love You și Walking in the Rain.

Ronnie și-a trăit viața cu o sclipire în ochi, o atitudine plină de curaj, un simț al umorului răutăcios și un zâmbet pe față. Era plină de dragoste și recunoștință. Sunetul ei vesel, natura ei jucăușă și prezența ei magică vor trăi în toți cei care au cunoscut-o, auzit-o sau văzut-o.”, se arată într-o declarație a familiei, citată de BBC.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ronettes – un fenomen al muzicii anilor 1960

Singurul album al grupului, Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica, a fost lansat în 1964 de Philles Records.

Acesta conținea standarde precum Chapel of Love, I Wonder și o preluare a piesei What’d I Say a lui Ray Charles; iar cinci dintre cele 12 cântece ale sale au ajuns în topurile Billboard din SUA.

Be My Baby a ajuns, de asemenea, în top cinci din Marea Britanie, iar stilul vocal al lui Spector i-a influențat pe toți, de la The Rolling Stones la The Beatles. Aceștia din urmă au ales cu grijă The Ronettes pentru a se alătura turneului lor din SUA din 1966, dar un Phil Spector gelos nu a vrut să o lase pe Ronnie să plece, iar trupa a cântat fără ea, relatează BBC.

După ce a scăpat de o căsnicie abuzivă, cântăreața a înregistrat un cover al piesei Say Goodbye to Hollywood a lui Billy Joel cu Bruce Springsteen’s E Street Band; și a făcut cunoștință cu o nouă generație de fani când a contribuit vocal la piesa Take Me Home Tonight a lui Eddie Money în 1986.

De asemenea, Be My Baby a fost folosită în secvența de deschidere a filmelor Dirty Dancing și Mean Streets din 1973 al lui Martin Scorsese; iar The Ronettes a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2007.

Ultimul disc al lui Spector a fost English Heart din 2016, în care a preluat piese clasice ale contemporanilor săi din anii 1960, inclusiv Tired Of Waiting de la The Kinks și Don’t Let Me Be Misunderstood de la Nina Simone.

Frământările vieții personale

În 1968, Ronnie Spector s-a căsătorit cu Phil Spector, care a fost pionierul tehnicii de înregistrare „wall of sound”. Cei doi au fost căsătoriți timp de șase ani și au adoptat împreună trei copii înainte să divorțeze.

Sub conducerea lui, grupul a înregistrat hituri de succes precum Be My Baby, Walking In The Rain și Baby I Love You.

Dar el era violent și abuziv. În memoriile sale, Spector a scris că Phil ținea un sicriu în subsolul casei lor pentru a-i transmite cântăreței că o va ucide dacă îl părăsește. În 1972, ea a fugit din casa lor desculță.

Ulterior, The Ronnettes l-a dat în judecată pe producător pentru drepturi de autor neplătite. El a murit în închisoare în 2021, în timp ce ispășea o pedeapsă pentru crimă.

Ronnie Spector s-a născut în 1943 în Manhattan, sub numele de Veronica Yvette Bennett. Aceasta a devenit celebră la doar 18 ani, în timp ce cânta alături de sora și verișoara ei mai mare.