• Soprana este supărată pe dirijorul Cristian Măcelaru.
  • Angela Gheorghiu scrie că trebuia să participe la concertul de 14 iulie.
  • Ea spune că dirijorul Cristian Măcelaru a dus-o cu vorba.

Soprana Angela Gheorghiu este din nou supărată pe România. De data asta pe presă, pentru că a scris că a atacat un alt artist român, Cristian Măcelaru, dirijor al Orchestrei Naționale a Franței.

A explicat pe Facebook că discutase încă din 2021 să fie invitată să cânte la concertul de 14 iulie, de la Ziua Franței și a și discutat despre asta cu Măcelaru. Dar a fost dusă cu vorba și a primit un răspuns de la o secretară a operei. Iar asta a dezamagit-o foarte tare, pentru că discutase cu un român.

Așa că i-a comentat dirijorului pe Facebook: Muzică populară la Paris? Aici se oprește cultura ta muzicală? Hai să vedem cum s-a auzit muzica româneacă la Turnul Eiffel.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Așa a ajuns Angela Gheorghiu să-și amintească de faptul că în România a avut doar 4-5 concerte cu onorarii în ultimii 32 de ani, restul, în jur de 10 concerte, au fost concerte de caritate și să deplângă faptul că marii artiști români nu sunt promovați în țară. A ținut să amintească și toți artiștii români pe care i-a invitat să cânte alături de ea pe marile scene ale lumii. Nu datorez nimănui nicio explicație, a scris Angela Gheorghiu.

În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990. Nu datorez, în fapt, nimănui nicio explicație, ba dimpotrivă, mie mi se datorează explicații din partea multora. Vă doresc tuturor mai multă înțelegere și mai mult patriotism autentic, care să depășească stadiul de comentariu pe Facebook.

În 2015, Angela Gheorghiu era supărată că nu a fost invitată la Festivalul George Enescu. Directorul Festivalului spune că a invitat-o de trei ori, dar a refuzat. Iar anul trecut, când și-a lansat autobiografia, a dat un interviu în care spunea că România a creat false legende, cum ar fi Goerge Enescu, Ciprian Porumbescu sau Maria Tănase.