„Squid Game” câștigă patru trofee la Creative Arts Emmy Awards 2022

FOTO - Hepta
  • Senzația globală „Squid Game” a câștigat patru premii la ediția din acest an a premiilor Primetime Creative Arts Emmy.
  • Astfel, a devenit primul serial Tv produs în Coreea care a obținut un trofeu la cel mai prestigios eveniment din Statele Unite.
  • Este pentru prima dată când un program de televiziune coreean a fost nominalizat și premiat la Emmy.

Serialul sud-coreean „Squid Game” a câştigat duminică seară primele sale premii Emmy, obţinând un trofeu pentru interpretare şi trei premii în categorii tehnice la gala Creative Arts Emmy Awards 2022, care prefigurează o luptă strânsă în categoria „cel mai bun serial dramatic” de la gala Primetime Emmy Awards, ce va avea loc săptămâna viitoare, pe 12 septembrie, potrivit Reuters.

Lee You-min a fost desemnată cea mai bună actriţă invitată într-un serial dramatic la gala Creative Emmy Awards datorită interpretării personajului Ji Young, o tânără femeie obligată să participe într-un concurs riscant după ce este eliberată din închisoare.

Artista sud-coreeană a fost prezentă la ceremonia de duminică seară, care a avut loc Microsoft Theatre din centrul oraşului Los Angeles.

Premiile Creative Arts Emmy recompensează artiştii aflaţi în spatele unor producţii de televiziune, cum ar fi inginerii de sunet, creatorii de coafuri şi directorii de imagine, precum şi actorii invitaţi.

,,Squid Game” este un serial produs de Netflix

În schimb, trofeele pentru roluri principale şi alte premii de interpretare, regie şi scenariu sunt atribuite în cadrul galei Primetime Emmy Awards, a cărei ediţie din acest an va avea loc pe 12 septembrie.

,,Squid Game” va concura pentru premiul categoriei ,,cel mai bun serial dramatic” , fiind prima producţie turnată în altă limbă decât engleza care a fost nominalizată la acest premiu.

Printre rivalii săi din această categorie se află o altă producţie Netflix, ,,Stranger Things” , care a câştigat duminică seară cinci premii Creative Arts Emmy, inclusiv la categoria ,,coordonare muzicală” pentru cel mai recent sezon al său, care a inclus un cântec celebru lansat de Kate Bush în 1985 – ,,Running Up That Hill„.

Datorită includerii sale pe coloana sonoră a serialului ,,Stranger Things„, acest cântec a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din mai multe ţări, inclusiv în Marea Britanie.