• Versurile cântecelor au devenit mai furioase potrivit unui studiu Scientific Reports.
  • Versurile cântecelor rock, rap sau pop au devenit mai simple și mai ușor de înțeles.
  • Studiul a analizat versurile a 12.000 de melodii lansate între 1980 și 2020.

Versurile cântecelor au devenit mai furioase și mai repetitive din anii ’80 încoace, conform unui studiu publicat în revista Scientific Reports. Versurile cântecelor din genurile rock, rap, country, pop și R&B au devenit mai simple și mai ușor de înțeles de-a lungul timpului, devenind în același timp mai emoționale și mai personale, conform studiului.

Studiul analizează mai multe stiluri muzicale și generații diferite

Studiul este unul amplu ce privește mai multe stiluri muzicale și generații diferite. Eva Zangerle, profesor asistent la departamentul de informatică al Universității Innsbruck din Austria, a condus studiul. Au fost analizate versurile a 12.000 de melodii în limba engleză lansate între 1980 și 2020.

De ce aceste schimbări? Muzica repetitivă nu este greu de înțeles, dar găsirea autenticității este provocatoare. Producătorii muzicali mizează adesea pe copierea unor linii melodice pentru succes financiar. Studiul arată o creștere semnificativă a producției muzicale în ultimii 40 de ani. Schimbările în muzică reflectă secolul vitezei, capitalismul, nevoia de bani și libera exprimare într-o societate în schimbare. Furia în muzică se naște din nevoia de afirmare și schimbările sociale, spune Eva Zangerle.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și