• Cel de-al zecelea album de studio al cântăreței și compozitoarei americane, Midnights, lansat în octombrie, a doborât o serie de recorduri.
  • BPI a precizat că vânzările ei pe vinil din Midnights vor fi mai mari decât a reușit orice alt album.
  • Styles a stabilit un nou record în luna mai, când a vândut peste 36.000 de LP-uri de vinil în prima săptămână de la lansarea celui de-al treilea album al său.

Taylor Swift se așteaptă ca în 2022 să fi vândut în Marea Britanie mai multe discuri de vinil decât oricine altcineva, a declarat industria.

Cel de-al zecelea album de studio al cântăreței și compozitoarei americane, Midnights, în vârstă de 33 de ani, a avut peste 80.000 de viniluri vândute în acest an până în prezent, potrivit analizei datelor Official Charts efectuate de British Phonographic Industry (BPI).

Albumul, lansat în octombrie, a doborât imediat o serie de recorduri, devenind inclusiv cel mai difuzat album de Spotify într-o singură zi. BPI a precizat că vânzările ei pe vinil din Midnights vor fi mai mari decât a reușit orice alt album într-un an calendaristic în secolul XXI. De asemenea, industria se așteaptă să anunțe că cantautorul și fostul membru al trupei One Direction, Harry Styles, a ajuns pe locul doi în topul 2022 al vinilurilor cu Harry’s House.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Styles a stabilit un nou record în luna mai, când a vândut peste 36.000 de LP-uri de vinil în prima săptămână de la lansarea celui de-al treilea album al său. Arctic Monkeys, care urmează să ajungă pe locul trei cu The Car, a început cu aproape 38.000 de albume vândute pe vinil.

De asemenea, conform organismului din industrie, albumul lui Liam Gallagher, fostul lider al trupei Oasis, C’mon You Know, se va afla pe locul patru, în timp ce albumul trupei indie rock din Isle of Wight, Wet Leg, Wet Leg va ajunge pe locul cinci în clasament. BP a declarat că anul 2022 va marca al 15-lea an consecutiv de creștere pentru viniluri din 2007 și cel mai mare nivel de volum pentru acest format din 1990 încoace.

Geoff Taylor, director executiv al BPI, BRIT Awards & Mercury Prize, a declarat: „În acest an, a fost o perioadă de timp în care a fost înregistrată o creștere a numărului de discuri: „Renașterea vinilului a fost una dintre cele mai binevenite povești de succes din ultima vreme.