• William Shawcross critică serialul ca fiind plin de minciuni și jumătăți de adevăruri învelite în dantelă și catifea și deliberat dăunător pentru familia regală.
  • Într-o scrisoare publicată în The Telegraph, William Shawcross, biograful oficial al reginei Elisabeta, regina mamă, vorbește despre serial.
  • Duminică, Lordul Carey, fostul arhiepiscop de Canterbury, s-a plâns pentru The Telegraph că a fost inventată o scenă în care regretata regină mărturisește că destrămarea căsătoriilor copiilor ei începe să pară un eșec parental de cea mai îngrozitoare speță.

The Crown a fost catalogat drept odios și deliberat jignitor de către biograful oficial al Reginei Mamă, după ce s-a aflat duminică că serialul Netflix pare să fi inventat o scenă în care Prințul Charles îi spune mamei sale că ar trebui aruncată… în închisoare” pentru că este o mamă rea. Încep să apară detalii despre conținutul următoarei serii, precum și critici privind modul în care The Crown acoperă evenimentele istorice recente.

Într-o scrisoare publicată în The Telegraph, William Shawcross, biograful oficial al reginei Elisabeta, regina mamă, vorbește despre serial.

The Crown este un serial odios, plin de minciuni și jumătăți de adevăruri învelite în dantelă și catifea, scrie Shawcross, adăugând: Este uimitor și deliberat de dureros pentru membrii individuali ai familiei regale, funcționari publici care nu pot răspunde, cu atât mai puțin să dea în judecată pentru daune.
În continuare, el îl acuză pe creatorul dramei, Peter Morgan, că a dus o campanie de abuzare a monarhiei și de distrugere prin minciuni a unei instituții vitale. El numește această campanie o rușine absolută.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Furia lui Hawcross vine după ce Sir John Major a condamnat programul pentru că a inventat conversații între fostul prim-ministru și regretata regină. Sir John a declarat că nu a fost niciodată abordat de realizatorii emisiunii și că scenele imaginate au fost ficțiune dăunătoare și răuvoitoare.

Duminică, Lordul Carey, fostul arhiepiscop de Canterbury, s-a plâns pentru The Telegraph că a fost inventată o scenă în care regretata regină mărturisește că destrămarea căsătoriilor copiilor ei începe să pară un eșec parental de cea mai îngrozitoare speță. Lordul Carey s-a declarat surprins că o astfel de scenă a fost creată în serial, adăugând: Nu seamănă deloc cu nicio conversație pe care am avut-o vreodată cu regina.