• Părinții trebuie să se pregătească emoțional pentru interacțiuni de calitate cu copiii.
  • Activitățile variază în funcție de vârsta copilului, de la jocuri la discuții.
  • Prezența și atenția părinților sunt esențiale pentru relația cu copiii.

Cât de mult timp de calitate petreci cu copilul tău? Când petreci timp valoros cu cel mic, contribui la consolidarea unei legături puternice între voi, și îi oferi, în același timp, un mediu în care se simte iubit și
îndrăgit.

Activitățile comune, fie că sunt jocuri, proiecte creative sau pur și simplu discuții deschise, ajută la dezvoltarea armonioasă a copilului și întăresc relația voastră. Fiecare moment împreună devine o oportunitate de a crea amintiri și de a-l sprijini în creșterea sa. Cât contează să îi oferi copilului tău timp valoros pentru a se dezvolta?

Cum pot părinții să transforme activitățile zilnice în momente de calitate alături de copil?

„În primul rând, atunci când vorbim despre o conectare autentică sau despre timp de calitate, părintele are nevoie să-și pregătească această interacțiune cu copilul său, aranjând puțin terenul interior. Aici mă refer la disponibilitatea psihică, la spațiul emoțional pe care și-l creează pentru această interacțiune și, bineînțeles, la disponibilitatea fizică.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Atunci când intrăm în interacțiune cu copiii noștri, trebuie să ne pregătim emoțional pentru această interacțiune, să fim prezenți și conștienți, astfel transformând fiecare activitate într-un timp de calitate”, susține Andreea Răduță, consilier de parenting.

Ce tipuri de activități recomandăți pentru a dezvolta o legătură puternică și autentică între părinte și copil?

„Orice tip de activitate, fie că vorbim despre o plimbare sau un joc alături de copilul nostru, poate fi transformat într-un timp de calitate, așa cum am spus, prin pregătirea părintelui de a fi disponibil fizic și emoțional.

Apoi, este important să ajustăm așteptările în funcție de etapa de dezvoltare în care se află copilul. De exemplu, pentru un copil de 2 ani, activitățile potrivite pot include o plimbare sau un joc în nisip. Părintele trebuie să fie prezent și conștient în acel moment.

Pentru un copil de 8-9 ani, activitățile pot consta într-o discuție, o plimbare sau o excursie. Este esențial ca părintele să fie disponibil pentru tot ce apare în relația cu copilul său”, a declarat Andreea Răduță pentru Aleph News.

Citește și