• Regizorul filmului „Top Gun: Maverick” dezvăluie cum l-a convins pe Tom Cruise pentru acest film.
  • Regizorul a zburat la Paris, în Franța, pentru a se întâlni cu Tom pe un platou de filmare unde acesta filma una dintre peliculele sale „Misiune imposibilă”.
  • A fost o provocare pentru Joseph Kosinki pentru că a constatat că Tom nu a fost impresionat la început.

Regizorul Joseph Kosinski a dezvăluit că Tom Cruise „chiar nu a vrut să facă un alt Top Gun” și că a avut la dispoziție doar 30 de minute pentru a se răzgândi. Starul și-a reluat rolul căpitanului pilot Pete „Maverick” Mitchell în noul blockbuster de acțiune al lui Joseph, „Top Gun: Maverick” – dar cineastul spune că starul nu a fost încântat de idee la început și că a avut la dispoziție doar o jumătate de oră pentru a i-o prezenta.

Într-un nou interviu pentru Polygon, Joseph a declarat: „Așa că am citit scenariul, am avut câteva idei, iar lui Jerry (Bruckheimer) i-au plăcut acele idei. Mi-a spus: Știi ceva, trebuie să te duci să i-o prezinți direct lui Tom.”

Regizorul a zburat la Paris, în Franța, pentru a se întâlni cu Tom pe un platou de filmare unde acesta filma una dintre peliculele sale „Mission: Impossible” și a primit un interval de 30 de minute pentru a-l convinge pe actor să se întoarcă la „Top Gun”. A avut o provocare deoarece a constatat că Tom nu a fost impresionat la început.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Joseph a adăugat: „Am zburat la Paris, unde Tom filma Mission: Impossible, am avut cam o jumătate de oră din timpul lui între două setări. Iar eu am avut practic 30 de minute pentru a prezenta acest film, lucru pe care nu mi-am dat seama când zburam. Dar când am ajuns acolo, am aflat că Tom chiar nu voia să facă un alt Top Gun.”

„Este unul dintre acele momente, ca regizor, pe care le ai la fiecare film, în care trebuie să argumentezi de ce ar trebui să se facă acest film. Am avut la dispoziție 30 de minute să o fac.”

Argumentul a avut succes și, la sfârșitul întâlnirii, Tom le-a spus șefilor de film că este fericit să se întoarcă la Top Gun’. Joseph a continuat: „Iar la sfârșitul discuției, a pus mâna pe telefon, l-a sunat pe șeful de la Paramount Pictures și a spus: Facem un alt Top Gun. Este destul de impresionant să vezi puterea unui adevărat star de cinema în acel moment.” Regizorul a adăugat că l-a convins pe Tom explicându-i ideea sa pentru un film „axat pe personaje” și insistând că nu se va numi „Top Gun 2”.

„Top Gun: Maverick” a fost lansat în luna mai – la 36 de ani de la originalul din 1986 și s-a dovedit a fi un succes uriaș în rândul cinefililor, oferindu-i lui Tom primul său weekend de deschidere de 100 de milioane de dolari în box office-ul american.