• Casa lui Claude Monet adună 500.000 de vizitatori anual.
  • Casa este plină de picturi japoneze sau ale prietenilor săi.
  • Romancierul victorian Charles Dickens și-a așezat pălăria în mai multe case.

„Acasă” pentru fiecare dintre noi este ceva extrem de personal. Cum îți decorezi casa, obiectele pe care le ai pe etajeră, bucătăria în care se vede cât de mult ai gătit, fiecare colțișor spune ceva despre tine. Așa este și în cazul artiștilor tăi. Bloomsbury Group a creat un top cu cele mai frumoase case de artiști care ulterior au devenit muzee.

Casa lui Claude Monet adună 500.000 de vizitatori anual. Casa este plină de picturi japoneze sau ale prietenilor săi. Una din cele mai mari atracții este grădina. Pentru el, grădina era un loc important deoarece iubea foarte mult să grădinărească.

A doua pe listă este casa lui Elvis Preasley. Impresionează prin coloanele sale corintice. Are camere speciale pentru meditații și activități. Turiștii pot vedea canapeaua lungă de cinci metri, cele 88 de costume ale artistului, mașinile și avioanele cu care acesta a călătorit. Elvis a cumpărat proprietatea când avea 22 de ani și a locuit acolo până la sfârșitul vieții sale.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Romancierul victorian Charles Dickens și-a așezat pălăria în mai multe case, inclusiv Ga’s Hill Place, Kent, din 1856 până la moartea sa, în 1870 (acum este o școală, cu vizite limitate). Bineînțeles, Londra a fost esențială în viața și cărțile sale, de la Oliver Twist la The Old Curiosity Shop. Forty-eight Doughty Street, Londra W1 (locuința sa din 1837 până în 1839), este acum un muzeu Dickens. Dar scriitorul și-a petrecut verile, între 1837 și 1851, la Broadstairs, un oraș de la malul mării din Kent, pe care îl numea locul nostru de adăpare englezesc.

Citește și