• Pandemia i-a făcut pe oameni să se joace mai mult și să comenteze jocurile.
  • Cel mai popular joc a fost Genshin Impact.
  • Cel de-al doilea joc este Apex Legends, de tip multiplayer de luptă.

2021 a fost un an istoric pentru industria de gaming. Pandemia a făcut ca tot mai mulți oameni să se joace și să comenteze pe seama jocurilor. Astfel, nu mai puțin de 2.4 miliarde de mesaje trimise pe Twitter anul trecut au fost despre jocuri.

Twitter a anunțat topul celor mai des menționate jocuri de anul trecut, iar Genshin Impact a fost numărul 1. Este un RPG open-world care a fost lansat pe Android, iOS, Playstation 4 și PC în 2020 și a cucerit întreaga lume. Cu atât mai mult cu cât poate fi jucat gratuit. Chiar și așa, dacă vrei să ajungi departe în joc, vei băga mâna în buzunar să scoți cardul.

„Cei dispuși să cheltuiască niște bani cu siguranță vor putea să avanseze în joc mult mai rapid decât jucătorii care nu vor cheltui. Acestea fiind spuse, probabil nu vei observa acest obstacol până vei ajunge la vreo 40-50 de ore de joc din cele mai bine de 100 de ore de conținut disponibil, iar explorarea acestei lumi rămâne plăcută pe tot parcursul jocului indiferent de banii cheltuiți”, spune Travis Northup, editor IGN.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Al doilea cel mai popular joc este cum nu se poate mai diferit. Se numește Apex Legends și este un joc multiplayer de luptă creat de Electronic Arts pentru Playstation 4, Xbox One. Iar anul acesta urmează să fie lansată și versiunea pentru iOS și Android. În doar o săptămână după lansarea din 2019, Apex Legends a depășit pragul de 25 de milioane de jucători. Iar în prezent sunt peste 100 de milioane de jucători.

„Apex Legends a devenit jocul la care mă întorc mereu când vreau ceva atât distractiv, cât și competitiv. Iar cursa pentru acel mesaj satisfăcător cu „Campion” este atât entuziasmant, cât și realizabil. Update-urile constante fac ca gameplay-ul să nu fie niciodată repetitiv sau plictisitor și combinația între abilitățile legendelor și arsenalul de arme excelente și alte atașamente este mereu distractiv de experimentat”, spune Stella Cjung, editor IGN.

Cele mai menționate jocuri de pe Twitter au fost:
Genshin Impact
Apex Legends
Ensemble Stars
Final Fantasy
Fate/Grand Order
Animal Crossing