- Universal Music a declarat că nu i s-a cerut permisiunea de a folosi muzica sau videoclipurile ABBA de către campania Trump.
- Casa de discuri a grupului cere ca filmările de la eveniment să fie „imediat date jos și eliminate”.
- Campania Trump nu a răspuns încă la aceste probleme.
Membrii trupei ABBA sunt ultimii dintr-o lungă listă de artiști sau moștenitori ai acestora care s-au opus ca Trump să le folosească muzica pentru a-și promova campania prezidențială, scrie BBC.
Superstarurile pop suedeze ABBA s-au plâns după ce hiturile lor, precum „The Winner Takes it All”, „Money, Money, Money” și „Dancing Queen”, au fost folosite la unul dintre mitingurile de campanie prezidențială ale lui Donald Trump din statul american Minnesota, în luna iulie.
Casa de discuri a grupului, Universal Music, a declarat că nu a fost acordată nicio permisiune sau licență pentru campania Trump.
Unul dintre membrii grupului, Björn Ulvaeus, ar fi declarat prin mesaj text agenției suedeze de știri TT: „Casa noastră de discuri Universal se asigură că este dat jos (videoclipul mitingului)”.
Membrii ABBA nu sunt singurii artiști nemulțumiți de campania Trump
Pe lângă ABBA, Céline Dion s-a pronunțat împotriva utilizării piesei „My Heart Will Go On” la un miting de campanie în Montana, în timp ce Beyoncé i-a interzis lui Trump să îi folosească melodia „Freedom”, melodia principală a campaniei rivalei sale democrate Kamala Harris, după ce aceasta a apărut într-un videoclip al campaniei Trump.
Familia răposatului cântăreț de muzică soul, Isaac Hayes, i-a ordonat lui Trump să nu mai cânte „Hold On, I’m Coming” și a cerut 3 milioane de dolari taxe de licență.
În luna martie, reprezentanții moștenirii cântăreței Sinéad O’Connor i-au cerut să nu mai cânte „Nothing Compares 2 U”, afirmând că ea ar fi fost „dezgustată, rănită și insultată” de aceasta.
Anterior, Adele, REM și Rolling Stones sunt alți mari artiști care au cerut să nu le fie folosite melodiile în scopul campaniei Trump.